Ahmet Taner Kışlalı, Güzelbahçe'de 25 yıldır unutulmuyor

Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 25. yıl dönümünde Güzelbahçe'de anıldı. Tüm detaylar haberimizde...

Eski Kültür Bakanı, gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 25. yılında Güzelbahçe'de düzenlenen anma töreniyle anıldı. Tören, Kışlalı'nın büstü önünde gerçekleştirildi ve yerel halkın yanı sıra siyasetçiler ve sivil toplum temsilcileri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

TÖRENE KATILIM YOĞUN

Güzelbahçe Ahmet Taner Kışlalı Kavşağı'ndaki büstü önünde gerçekleştirilen anma etkinliğine; CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Gizem Göçtü, CHP İlçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

''KARANLIK GÜÇLERE KARŞI AYDINLANMANIN SİMGESİ''

Törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanvekili Gizem Göçtü, Ahmet Taner Kışlalı'nın düşüncelerinin ve yazılarının karanlık güçlere karşı aydınlanmanın simgesi olduğunu vurgulayarak, “25 yıl önce hain bir suikast sonucu kaybettiğimiz Ahmet Taner Kışlalı'yı anmak için burada toplandık. Onun fikirleri ve demokrasi mücadelesi, hepimiz için birer yol gösterici olmuştur. Cumhuriyet'in ve demokrasinin yılmaz savunucusu olarak hafızalarımızda yer etmiştir. Kışlalı'nın aydınlık Türkiye ideali, bugün hala bize yol göstermeye devam etmektedir” dedi.

TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP ÇIKMA VURGUSU

Gizem Göçtü, Güzelbahçe Belediyesi olarak toplumun değerlerine sahip çıkmanın ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın en büyük sorumlulukları arasında yer aldığını ifade etti. “Ahmet Taner Kışlalı gibi değerlerimizi unutmamak ve unutturmamak adına bu anma törenlerini sürdürüyoruz. Unutulmasın ki, Ahmet Tanerleri bedenen bizden ayırabilirler ama düşüncelerini, fikirlerini öldüremezler. Kışlalı'nın mirasını bir kez daha hatırlıyor, onun cesur ve aydınlatıcı mücadelesini yaşatmaya söz veriyoruz” diye ekledi.

KATILIMCILAR KARANFİL BIRAKTI

Törenin sonunda katılımcılar, Ahmet Taner Kışlalı büstüne karanfil bırakarak, onun anısını yaşatmaya yönelik saygılarını sundular. Anma etkinliği, Kışlalı'nın ideallerini ve düşüncelerini yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ilki olarak dikkat çekti.

Kaynak: Güzelbahçe Belediyesi

Bakmadan Geçme