AK Parti Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş kimdir?

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın’ın Çine ilçesinde dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun olduktan sonra eğitimine...

Mustafa Savaş, 1965 yılında Aydın'ın Çine ilçesinde dünyaya gelmiştir. İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam etmiş ve buradan mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından Halk Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak kariyerine başlamış ve zamanla müfettişlik, şube müdürlüğü, ve daire başkanlığı gibi çeşitli görevler üstlenmiştir.

2001 Türkiye ekonomik krizi sonrasında Halk Bankası'nın yeniden yapılandırılması sürecinde genel müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Aynı zamanda bankanın sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

2002'den 2009'a kadar Risk Yönetimi ve İç Kontrol Genel Müdür Yardımcısı, 2009-2010 arasında Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2011 döneminde Bireysel Krediler Genel Müdür Yardımcısı, 2011'de Mevduat ve Nakit Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2014 yılına kadar Finansal Yönetim ve Planlama Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmış ve bu tarihten itibaren siyasi kariyerine ağırlık vermiştir.

İngilizce bilen Mustafa Savaş, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme