AK Parti'de kongre süreci başladı

AK Parti, 8. büyük olağan kongre sürecine mahalle delege seçimleri ile hızlı bir giriş yaptı. Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından belde ve ilçe kongreleri de şekillendirilecek. Kongre sürecinin 12 Ekim'de başlaması ve hem belde hem de ilçe kongrelerinin bu tarihte düzenlenmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A takımında önemli değişiklikler yapabileceği de kulislerde konuşuluyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), kongre takvimini netleştirdi.

KONGRE TAKVİMİ AÇIKLANDI

AK Parti'nin belirlediği takvime göre, önce belde, ardından ilçe ve il kongreleri düzenlenecek. Sürecin finali ise büyük kongre ile yapılacak. Bu kapsamda ilk adım olarak mahalle delege seçimleri başlatıldı. Habertürk'ün aktardığı bilgilere göre, mahalle delege seçimleri tamamlandığında, belde ve ilçe kongre delegeleri de belirlenecek. Böylece, AK Parti'nin 8. olağan kongresi için gerekli hazırlıklar resmen başlamış olacak.

90 GÜNLÜK HAZIRLIK DÖNEMİ

Kongre sürecinin toplamda 90 gün sürmesi planlanıyor. AK Parti, 37 beldede yapılacak kongrelerin 12 Ekim'de başlamasını hedefliyor. İl kongrelerinin ise 28 Aralık'ta start alması bekleniyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme