AK Parti Grubu'ndan CHP'li Ekşi'ye sert tepkiler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı sırasında AK Parti Grubu, Bornova Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Ekşi'nin AK Parti'ye yönelik sosyal medya paylaşımlarına sert eleştirilerle yanıt verdi.

Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Grup Sözcüsü Nail Kocabaş ve Meclis Üyesi Dilaver Kişili, Ekşi'nin iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Hakan Yıldız: "Milletin İnancıyla Dalga Geçenlere Sessiz Kalıyorlar"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ekşi'ye sert sözlerle yüklendi. Yıldız, CHP'nin Gezi Olayları ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutumunu eleştirerek şunları söyledi:

“Gezi Olayları baştan sona bir vandallık eylemidir. Bebek katili terör örgütü liderinin posterlerinin altında devletin mallarını talan eden vandallar, CHP'nin ‘onur' diye savunduğu kişilerdir. Bu zihniyet milletimizin huzurunu bozan bir vandallık zihniyetidir. 15 Temmuz'da da FETÖ'nün darbe girişimi başladığında, CHP'nin eski genel başkanı tankların arasından elini kolunu sallayarak geçti, milletin şehit edilmesini keyifle izledi. O gece milletin iradesine karşı sessiz kaldıklarını herkes gördü.

Ekşi'ye sesleniyorum: Cami temeli atacaksın, ama milletin inancıyla dalga geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenine tek kelime etmeye cesaret edemeyeceksin! Bu zihniyet, milletin değerlerine, tarihine ve şehitlerine saygısızlık etmiştir."

Nail Kocabaş: "Yalan ve İftiralarla Siyasi Rant Peşindeler"

AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki CHP yönetimini hedef alarak, CHP'nin ikiyüzlü bir tutum sergilediğini belirtti. Kocabaş, CHP'nin İzmir'in sorunlarını konuşmak yerine hükümeti suçlamaya çalıştığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“CHP, İzmir'de çeyrek asırdır süren yönetimindeki beceriksizlikleri gizlemek için her fırsatta hükümete saldırıyor. Gezi olaylarında milletin malına zarar verenleri savunanlar, bu ülkenin huzurunu bozmuştur. Kimse bizden bu vandallığı meşru göstermemizi beklemesin. AK Parti'yi yalanlarla karalamaya çalışanlara prim vermeyeceğiz. Biz milletin yanında, milletin sorunlarıyla ilgilenen bir hareketiz. CHP'nin yalanlarla dolu siyasi tiyatrolarına asla müsaade etmeyeceğiz.”

Dilaver Kişili: "Kendi Açmazlarına Hapsoldular"

AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili ise Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi'nin eleştirilerine sert tepki göstererek Ekşi'nin tavrını “kabadayılık” olarak nitelendirdi. Kişili, Ekşi'nin eleştirilere tahammülsüz olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

“Ömer Ekşi, eleştirildiğinde parmak sallayarak bir kabadayı gibi tepki verdi. Kendi açmazlarına hapsoldukları gün gibi ortada. Eleştiriler karşısında kabalık ve tehditkârlıkla hareket eden bir belediye başkanı, demokratik değerlere saygı göstermediğini açıkça ortaya koyuyor."

Bu açıklamalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP ve AK Parti grupları arasındaki tansiyonu daha da artırmış durumda. AK Parti kanadı, CHP'yi İzmir'in sorunlarını örtbas etmeye çalışmakla suçlarken, CHP'li üyeler ise AK Parti'nin eleştirilerine sert tepki göstermeyi sürdürüyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme