AK Parti'den aday adayı, CHP'ye başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de yen dönem milletvekilliği koltuğuna oturmak için başvuran isimler netleşmeye başladı. En ilgi çekici isim, daha önce AK Parti’den aday adayı olan Behçet Uz Hastanesi Eski Başhekimi Tanju Çelik'in CHP 2'nci Bölge'den aday adaylığı için başvurması oldu.

TAKİP ET

İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi'nde istifa genelgesinin tamamlanması ile birlikte aday adayları kesinleşmeye başlamıştı. Milletvekili aday adayı olmak isteyen isimler CHP Genel Merkezi'ne başvurularını gerçekleştirirken, kimlerin aday olup/olmayacağı merak konusu olmuştu.

Mevcutlar yola devam

Aday adaylığı sürecinin başlaması ile birlikte merak edilen ilk isimler mevcut milletvekilleri olmuştu. Aday adaylığı için Ednan Arslan, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Tacettin Bayır 1'nci Bölge'den ve Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat ise 2'nci Bölge'den yeniden milletvekili olmak için aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdiği öğrenildi.

PM adayları

CHP İzmir'i Parti Meclisi'nde temsil eden, İzmir eski il başkanı Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik 1'nci Bölge'den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdiği öğrenildi.

Eski belediye başkanları

Urla Belediyesi'nin ilk kadın belediye başkanı Sibel Uyar, Konak Belediyesi eski Başkanı Sema Pektaş ve Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar 1'nci Bölge'den, Bergama Belediyesi eski Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise 2'nci Bölge'den aday adaylığı için Genel Merkez'e giderek başvurusunu gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kınay da var

En dikkat çekici vekillik başvurularından biri ise Eski Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Helil İnay Kınay oldu. TMMOB'un yönetiminde yer alması beklenen Kınay, 2'nci Bölge'den vekil aday adayı oldu.

CHP'ye geçiş

CHP İzmir'den vekil aday adaylığı için başvuru yapan diğer isimler de dikkat çekti buna göre, Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin 1'nci Bölge'den, 2012-2014 yılları arasında CHP PM Üyeliği yapan Saniye Nazik Işık 1'nci Bölge'den, Kent Konseyi Eski Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP eski Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç 1'nci Bölge'den, Ünlü sanatçı Onur Akın 2'nci Bölge'den, Tire Süt Kooperatifi eski Başkanı Mahmut Eskiyörük 2'nci Bölge'den, Behçet Uz Hastanesi Eski Başhekimi Tanju Çelik ise 2'nci Bölge'den aday adaylığı için başvuran isimler oldu.

Eski başhekim Tanju Çelik'in daha önce 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Çelik, 8 yıl sonra bu kez CHP'den şansını denemeye karar verdi.

Bakmadan Geçme