AK Parti'den Stay Stop eylemi

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir Gençlik Kolları, İsrail'in Filistin/Gazze'ye yönelik devam ettirdiği ve dozunu arttırdığı saldırılara...

Turgay Kılıç/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir Gençlik Kolları, İsrail'in Filistin/Gazze'ye yönelik devam ettirdiği ve dozunu arttırdığı saldırılara karşın Türkiye'nin dört bir yanından mitingler, sloganlar eşliğinde yürüyüşler sürüyor. Daha Önce İzmir'deki Konak Saat Kulesi Meydanı'nda 'Filistin Mitingi' adı altında bir ataya gelen partililer ve yüzlerce İzmirliler; bugün Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir araya gelerek 'Katil İsrail' sloganları ve çeşitli dövizlerle yürüyüş yaptı. Caddenin başına gelerek yürüyüşü sonlandıran partili gençler, basın açıklaması için yeniden bir araya geldi.

Recep Tayyip Taslak

'Stay Stop' eylemi sürüyor

AK Parti Gençlik Kolları, geçen hafta Starbucks'a giderek koltukları kaptıktan sonra 'StayStop' (Uzak dur, yaklaşma) eylemini başlatarak, aynı eylemin devam ettirileceğinin altını çizdi. Gazze'deki acı feryatların yükselişine dikkat çeken İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, 'Bugün burada Gazze'den günlerdir yükselen acı feryatlar, akan onca masum kana, dökülen göz yaşlarına seyirci kalamayan, mazlum ve masum coğrafyalar için her fırsatta hakkı ve hakikati haykıran AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı olarak stay stop demek üzere toplanmış bulunmaktayız' dedi.

1948 yılından başlayan ve 2023 yılı itibarıyla devam eden saldırılara ilişkin konuşmasını sürdüren Başkan Taslak, 'Katil İsrail 7 Ekim'den bugüne küresel vicdanı derinden yaralayan, çok sayıda sivil can kaybının yaşandığı yeni bir çatışma ortamı oluşturmuştur. Her karış toprağının yoğun bombardımana tabii tutulduğu, orantısız gücün, savaşlarda dahi kullanımı yasak olan fosfor bombalarının kullanıldığı, en temel insan haklarını dahi hiçe sayıldığı onurunun ayaklar altına alındığı Filistin'de ü, İsrail tarihe bir kez daha adını kara leke ile yazdırmıştır' dedi.

30 bin aşkın gençle protesto

AK Gençlik üyelerinin 'Stay Stop' eyleminin Türkiye'nin dört bir yanından 30 bini aşkın gençle gerçekleştirdiğine değinen İl Gençlik Kolları Başkanı Tayyip Taslak, 'AK Gençlik olarak bu vahşete ve bu katliamlara 'StayStop' demek adına geçtiğimiz Cuma günü Starbucks markasının İsrail'e verdiği desteği göz önünde bulundurarak AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30 bini aşkın gençle birlikte tüm il ve ilçelerimizde eş zamanlı olarak protestomuzu gerçekleştirmiş, AK Parti Gençlik Kolları olarak 'Stay Stop' demiş ve işgalci İsrail'in masum kanına doymayan alçak saldırıları son buluncaya dek 'Stay Stop' demeye devam edeceğimizi bildirmiştik. Türkiye'nin ötesinde, bölgenin en büyük gençlik hareketi olan AK Gençlik olarak 'Daha Adil Bir Dünya' diyerek yola çıkan Cumhurbaşkanımızın izinde; her zaman mazlumların savunucusu olduğumuzu, insanlık ve hukuk bilmez canilerin karşısında olacağımızı belirterek 'StayStop' diyerek haykırıyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme