AK Partili Ayvalı'dan CHP'li yöneticilere yanıt

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, orman yangınlarına müdahale konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı'nı eleştiren CHP'li yöneticilere sert yanıt verdi.

Ayvalı, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıl önceki yangınlar sonrası vatandaşlardan uçak parası topladığını, ancak bu uçakları almadığını belirterek, CHP belediyelerinin yangın söndürme konusunda hala yetersiz olduğunu savundu.

“CHP'nin Tezviratları Sürüyor”

Ayvalı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “CHP, yine bildiğimiz CHP. Değişen hiçbir şey yok!” ifadelerini kullandı. Tunç Soyer'in yangın söndürme uçağı alacağı vaadiyle para topladığını ancak bu uçakların alınmadığını söyleyen Ayvalı, “Ekrem İmamoğlu da THK'daki uçakların bakım ve onarımını yapacağı sözünü vermişti, ama orada da herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Bu sorumsuzlar utanacakları yerde, ‘Buraya uçak gönderin, helikopter gönderin…' diye tezvirat yapabiliyorlar” dedi.

“Belediyeler Yangın Söndürmede Yetersiz”

Ayvalı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın şehir merkezlerindeki yangınları söndürmek için enerjisini buralara harcamak zorunda kaldığını belirterek, “Bu sorumsuzlar, yangınla mücadele eden bakanlığa yüklenmek yerine, sürekli ‘engelleniyoruz' algısı yaratmaya çalışıyorlar. Bunların arsızlıklarıyla mücadele etmek, yangınla mücadele etmekten daha zor” şeklinde konuştu.

“CHP Belediyeleri Yetersiz Kalıyor”

Ayvalı, CHP belediyelerinin yangın söndürme konusunda yaptığı katkıları eleştirerek, “Bugün ‘Uçaklar nerede?' tezviratını yapanlar, aynı tezviratı ‘Deprem vergileri nerede?' şeklinde de yapmışlardı. İktidarın bu konuda harcadığı para, alınan vergilerin on katıydı. Kentsel dönüşümde de epey yol kat ettik, ama CHP belediyeleri İzmir için bir Deprem Master Planı dahi yapmış değil. Kimin icracı, kimin yalancı olduğu ortada. Vatandaş da bunun farkına varıyor” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme