AK Partili Bursalı, 'CHP, İzmir'de hizmet değil algı siyaseti yürütüyor'

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, basın mensupları ile bir araya...

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Şebnem Bursalı, basın mensupları ile bir araya geldi. Programa AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ömür Şanlı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Soytekin, Kader Ertemiz ve İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Neşe Çakmak katılım sağladı. Bursalı, saha çalışmaları sırasında kendilerine yönelik gelen eleştirilerin yüzde 99'unun yerel yönetim ile ilgili olduğunu dile getirdi. Bursalı, İzmir'de hizmet değil algı siyaseti yürütüldüğünü vurguladı.

'BÜYÜK GÖRÜNMEK İSTİYORDUM'

1993 yılında Ankara Üniversitesi'nde İletişim Fakültesi'nden mezun olduğunun altını çizen Bursalı, 'Önce TRT'de sonra yine Ankara'da Sabah Grubu'nda çalıştım. Hamdi abi, Hamdi Türkmen beni Yeni Asır'ın Ankara Bürosu'nda muhabir olarak işe aldı. Ben Türkiye'nin en genç kadın Ankara temsilcisiyim. Hamdi abi benim önümü çok fazla açmıştı. 24 yaşındayım, siyaset yazacağım. Bulunduğum zamanın en genç kadın köşe yazarıydım. İnsanlar beni ciddiye alsın diye büyük görünmek istiyordum. Bizim mesleğimizde gerçekten artık bu yaşlar eskiden olduğu kadar değildi. Ben hep çok yeniyim diyordum. Ben muhabir olarak girdiğim Yeni Asır'da önce köşe yazarı Ankara temsilcisi ve genel yayın yönetmenliği olmak üzere birçok görev yaptım' dedi.

'GAZETECİLİKTE ÇİZGİM NEYSE SİYASETTE DE O OLACAK'

Bursalı, muhabirlikten en tepeye kadar görev aldığını dile getirerek, '2008 yılında İzmir'e döndüğümde korkmadım desem yalan olur. Ben sahayı seven, haberi koklamayı yapı itibariyle seven birisiyim. Taze bir siyasetçi olarak şunun sözünü veririm kişisel hiçbir kırgınlığım küslüğüm olmaz. Benim bağcıyı dövmekle işim yok. Evimde siyasete başlamaktan gurur duyuyorum. Ailemle buluşmuş gibi hissediyorum. Hala bir sürü şey öğreniyorum, insanlarla doğrudan diyaloğa girmek, temasta bulunmak ve güvenlerini hissetmek çok güzel bir şey. İzmir benim hem yaşadığım yer ama İzmir'i e yaşıyorum. İzmir benim anne memleketim, o yüzden buradan başlıyorum. Bu yolculukta en fazla sizlere güveniyorum. Ben o bu şu siyaseti yapmayacağım, gazetecilikteki çizgim neyse siyasette de o olacak. Ben daha çok kadınlarla ilgili gençlerle ilgili projelerde yer almak istiyorum. Basının sorunları açısından da güzel birtakım şeyleri sizlerle yapmak istiyorum. Bizim mecliste 3 danışman hakkımız var ama benim burada bir sürü danışmanım olacak. Ben bu süreçte sizden çok fazla faydalanacağım. Burada sizin her zaman kardeşiniz ablanız var' diye konuştu.

'GÖREV ADAMIYIM'

Son olarak saha çalışmalarına dikkat çeken Şebnem Bursalı, 'AK Parti olarak biz vekillerimizle birlikte geziyoruz. Sahada geriye dönük bir tepki bile yaşamadık. Sorular elbette var ama zaten biz bunun için sahadayız. İnsanlara dokunduğunuzda bir şeyler anlattığınızda sizin partinize kendilerini yakın hissetmeseler bile dinliyorlar. Belki oy verme iradesini değiştirmiyorlar ama muhakkak dinliyorlar. O yüzden ben sahada olmayı sevdim. Benim enerjim bitmek ben görev adamıyım' ifadelerini kullandı.

'KUŞKUMUZ YOK'

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın AK Parti'nin İzmir'deki oy ve çıkaracağı vekil sayısı ile ilgili konuşması noktasında gelen soruyu yanıtlayan Bursalı, 'Biz 3'er değil en azından kendi bölgemizde 8'i çıkarıyoruz. Sahada yüz yüze geldiğinizde gerçekten görüyorsunuz. Anketler tartışmalı. En iyi anket seçmenle yüz yüze olduğunuzda size söylenen. İzmir'de rekor oy bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın ilk turda seçilmesiyle ilgili soru görmüyoruz. Biz Cumhur İttifakı olarak mecliste nitelikli olarak çoğunluk ile ilgili kuşkumuz yok' açıklamasını yaptı.

'HEPİMİZ GAZETECİYİZ'

Şebnem Bursalı, muhalefet tarafından sıkça eleştirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan yayınlara ilişkin ise 'Hepimiz gazeteciyiz. Benim Cumhurbaşkanımızın yatığı yayınlarda hep rol aldım. Bunu belirleyen cumhurbaşkanlığı tarafı olmadı. Şerefimle temin ediyorum. Tercih edilme sebebim iletişim başkanlığı olmadı. Ben Turkuaz Medya'ya bağlı bir gazeteciyim. Turkuaz'ın yetkilileri karar veriyor. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir gazeteci topluluğu olmadığını samimiyetle söyleyebilirim' dedi.

'HİZMET DEĞİL ALGI SİYASETİ'

Kendilerine saha çalışması sırasında gelen eleştirileri paylaşan Bursalı, 'Sahada bize yapılan eleştirilerin yüzde 99'u yerel yönetimlerle ilgili. Trafik çok yoğun. Ben çocuktum bu körfez kokuyordu, rahmetli Piriştina döneminde çözülmüştü. Sayın Kocaoğlu zamanında dejavu gibi geriye döndüğünü görüyorum. Bisikletler, tramvaylar ve makyaj güzel ama iş bu değil. Çeyrek asırdan beri bu kentte iktidar CHP'li belediyeler. Burada hizmet siyaseti dışında bir algı siyaseti var' diye konuştu.

'LİSTELERİMİZ İZMİR'İ KUCAKLIYOR'

Bursalı, CHP listelerine yönelik eleştirilerde bulunarak, 'CHP'nin renkleri kucaklıyoruz dediği bir ortamda İzmir'in en büyük temsil gruplarından bu dönem Roman adayı göstermedi. Bizim ise listemizde Roman aday var. Eyüp Kadir kardeşimizi tanımayan yoktur zaten. Çok değerli hizmetleri oldu. 30 yaşındaki bir genç İzmir'de liste başından aday olması çok kıymetli. Eyüp'ün yerinde olsam korkardım. O yaşta çok büyük bir sorumluluk. Bu da Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemi gösteriyor. Yine aynı şekilde 18 yaşındaki kardeşimizin İzmir'den listeye girmesi de çok önemli. Bizim listelerimiz İzmir'i anlatan İzmir'i kucaklayan bir liste. Bizim listelerim daha İzmirli' ifadelerini kullandı.

'VARLIK YOKLUK SEÇİMİ'

Bursalı, 'Beka seçimi deniyordu. Bu seçim varlık yokluk seçimi. Bir yandan cumhur ittifakı bir yandan millet ittifakı. Yapılacak seçim bundan sonraki yüzyılda Türkiye'nin nerede konumlanacağı ile ilgili hayati öneme sahip. Sandıktan çıkacak sonuç Türkiye'nin yüzyılına yakışacak bir sonuç olacağına inancım tam' açıklamasını yaptı.

'HÜDA-PAR ELEŞTİRİSİ İLE KARŞILAŞMADIK'

Sahada HÜDA-PAR üzerinde bir eleştiri ile karşılaşmadıklarını belirten Şebnem Bursalı, '6'lı Masa sürecinde Ankara'da gazeteciydim. O süreçteki benim ifadelerim hep 6 artı 1 diyordum. Kemal Bey'in adaylığı açıklanmasının ardından HDP'nin o masanın ortağı olduğu kesinleşti. CHP bugün 40 bin şehidimizin kanının olduğu terör örgütü PKK'nın zihniyeti ile el ele olan bir parti ile masada oturması gerçek CHP'lilerde yarattığı rahatsızlığı duyduk' dedi.

'TEREDDÜTÜM YOK'

Son olarak İstanbul Sözleşmesi ile ilgili konuşan Bursalı, 'İstanbul Sözleşmesi yapıldığı zamanki yasal düzenlemeler ile bugün geldiğimiz noktada fersah fersah fark var. Başta Anayasa olmak üzere TCK'ye getirilen düzenlemelerle İstanbul Sözleşmesi'ne dair ne varsa yasal düzenlemeler ile yerine getirildi. Maalesef muhalefetin yaptığı en güzel şey algı siyaseti. Benim bir kadın olarak böyle bir şey olsa sessiz kalmam mümkün mü? yasalar bazında hiçbir boşluk kalmadığına emin olduğum için tereddüttüm yok. Yapılacaklar daha var mı? Evet var' diye konuştu.

Bakmadan Geçme