AK Partili Çankırı'dan Çankaya Katlı Otopark müjdesi: Engel kalmadı!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Çankaya Çok Katlı Otopark'ın güçlendirilmesi için gerekli tüm engellerin kaldırıldığını duyurdu.

Yıkım tartışmalarıyla gündemden düşmeyen Çankaya Çok Katlı Otopark'ın geleceğiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, otoparkın güçlendirilmesi için yapılan zemin etüdü sonrasında çalışmaların başlayacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, otopark için yapılan deprem performans analizinin ardından yıkım kararı almıştı. Ancak, itirazlar ve siyasi girişimlerle bu kararın geri alınması sağlandı.

GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Çankırı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önce yıkmak istediği ancak müdahalelerimiz sonrasında geri adım attığı Çankaya Katlı Otoparkı yakın zamanda Konak Belediyesi'nin itirazlarının kıskacında kalmıştı" ifadelerini kullandı. Otoparkın, Kemeraltı esnafı ve bölge halkı için hayati önem taşıdığını vurgulayan Çankırı, "Bölgedeki otopark çilesini ikiye katlamamak adına duruma müdahale ettik" dedi.

HUKUKİ SÜREÇLER TAMAMLANDI

Çankırı, güçlendirme çalışmalarına yönelik tüm girişimlerin sonuç verdiğini belirterek, "İzmir Müze Başkanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrasında söz konusu alanın üçüncü derecede arkeolojik sit alanı olarak ilan edildi ve Koruma Kurulu'ndan gerekli onaylar alındı" ifadelerini kullandı.

Ceyda Bölünmez Çankırı, "Biz, vatandaşımızın yanında olarak her türlü engeli kaldırdık. İzmirlinin ihtiyacını görmezden gelen muhalefet ise artık bu yanlış tutumdan vazgeçmelidir!" diyerek, otoparkın güçlendirilmesi için gereken tüm adımların atıldığını sözlerine ekledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme