AK Partili İnan’dan Büyükşehir’e ‘inşaat’ tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş insanlarının kurduğu yapı kooperatifi üzerinden Örnekköy'deki inşaata bir blokta eksik demir ve...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş insanlarının kurduğu yapı kooperatifi üzerinden Örnekköy'deki inşaata bir blokta eksik demir ve hatalı beton sebebiyle CHP'li Karşıyaka Belediyesi tarafından mühür vuruldu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise imalt hatası olan bölümün yıkılmasına karar verdiği dile getirildi. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan tepki gösterdi.

TMMOB'A ÇAĞRI

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan TMMOB'a çağrıda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm projesinde demir çaldığını ve hatalı beton imaltını kabul ettiğini savunan İnan, 'Yaptıkları açıklama ile her şeyi itiraf ettiler. Zaten suçüstü yakalanmışlardı. Peki, şimdi ne olacak? Biz bu konuyu gündeme getirmeseydik, siz bu usulsüzlüğe müdahale edecek miydiniz? Biz hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini gözetmeseydik siz bu açıklamayı yapacak mıydınız? Aldığınız yıkım kararı neyi çözecek? Size güvenen insanları mağduriyetleriyle baş başa bıraktınız! Diğer konut projelerine dhil olan İzmirlileri tedirgin etmeye hakkınız var mı? İzmirlilerin canını bu kadar ucuz gören bir anlayış nasıl hesap verecek? Bu rezalete kim sebep oldu? Tunç Soyer mi? Bu beceriksizliğiniz diğer projelerde ve bloklarda da yaşandıysa bizi neler bekliyor olacak? 3 farklı inşaat mühendisine raporu sunduğumda, 'Bırakın oturmayı, binaya girmem bile' dediler. Biz bir daha aynı acıları yaşamak istemiyoruz! Deprem gerçeğiyle hepimiz yaşıyorken beceriksizliğinizi 'iletişim hatası' diyerek telfi edemezsiniz. Tüm mühendis ve mimar odalarını gerekli incelemeleri yapmak üzere göreve davet ediyorum! Gerçekler ortaya çıksın' dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme