AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dağ: Ne yazık ki sorunlar yumak olmuş!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Hamza Dağ...

TAKİP ET

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Hamza Dağ olarak açıklandı. Kollarını İzmir için sıvayan Hamza Dağ, bugün İzmir'e gelerek İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda yüzlerce AK Parti'li seçmenle bir araya geldi.

14.45 saatlerinde Adnan Menderes Havalimanı'na gelen AK Parti'li Dağ, İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri, yüzlerce partiliyle bir arada olmak için platforma çıktı. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Saygılı oldu.

'İzmir zaman kaybetmiş'

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kürsüye gelerek, 'Bu şehir… Güzel İzmir; yıllardır öngörüsüzlüğün, kifayetsizliğin ve plansızlığın; halkının derdiyle dertlenmeyen vurdumduymaz bir idarenin kıskacında zaman kaybetmiş; örselenmiş, bitap düşmüştür! Bu şehir. Güzel İzmir; çeyrek asırdır kendisini İzmir yapan değerlerden, hak ettiklerinden mahrum bırakılmış, sadece çehresi değil, her bir uzvu, her bir hücresi hasta edilmiştir! Peki; şifası nerededir? Kimdedir? Başta İstanbul olmak üzere; pek çok şehri ayağa kaldıran kadroların kurduğu bu çatıdadır! AK Parti'nin cefakr, kararlı, dinamik ve üretken mayasındadır. O şifanın adı; İzmir için Hamza Dağ'dır. Onun tüm bu özellikleri taşıdığı özünde; milletin ta kendisi olan duruşunda, dava ve hizmet adamlığındadır. Şifa; onun adaletindedir, başarılarındadır. Ben değil; biz diyen, önce İzmir diyen gönlündedir' dedi.

'Tüm sorunları çözecek iradeye sahibiz'

Ardından kürsüye büyük bir heyecanla gelen Dağ, 'Adına şiirler, uğruna destanlar yazılan şehir, Kurtuluşun sembolü, ilk kurşunun sahibi, Bağımsızlık ateşimizin yandığı şehir, Bağrında Zübeyde Hanım'ı barındıran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gözbebeği' şehir, Çakabey ve Umur Bey'in fethettiği, vatana göz koyan düşmanı, denize döken şehir, Doğası, coğrafyası, tarihi ve insanıyla; güzeller güzeli Canım İzmir!' diyerek konuşmasına başladı.

AK Parti'li Dağ, 'Şehrimizin ihtiyaçlarına, gençlerimizin meselelerine, esnafımızın beklentilerine, sanayicilerimizin isteklerine, çiftçilerimizin sorunlarına, hasılı İzmir'in ve İzmirli'nin tüm mesele ve dertlerine biz vakıfız; bunları çözecek iradeye de biz sahibiz. Biz istiyoruz ki. Bornova Küçükpark'taki öğrenci kardeşlerimiz bu şehirde yaşarken sürekli eziyet çekmek zorunda kalmasın. Gençlerimiz mezun olduktan sonra iş bulmak için bu güzel şehre veda etmesin. Karşıyaka Alaybey'de yaşayan Başımızın tacı emeklilerimiz nefes alacak bir yer bulamadığı için eve mahkûm olmasın. Konak Kemeraltı ve Anafarthalar'daki Esnafımız her yağmur yağdığında 'İşyerimi su mu basacak?' diye kaygılanmasın. Çiğli Organize Sanayi'de sanayicilerimiz dünyayla yarışması gerekirken yerel bir aktör olarak kalmasın. Tüm İzmirliler, ulaşım zorluğundan saatlerini yolda geçirmeye mecbur kalmasın. Ve daha nice sorunlar, garabetler. Ne yazık ki yumak olmuş Güzel İzmir'imizde. Ama ümitsizliğe ve karamsarlığa asla ve asla yer yok' dedi.

Hamza Dağ

'Yarış bittikten sonra koşan atlarız'

Sözlerine devam eden Dağ, 'Onların meselelerini kendi meselemiz gibi gördük.

Ödemiş'in Günlüce'sinde, Bengusu'sunda, İlkkurşun'unda, Çaylı'sında, Kaymakçı'sında,

Kiraz'ın Umurlu'sunda, Karaburç'unda, Çatak'ında, İstiklal'inde,

Tire'nin Kahrat'ında, Büyükkemerdere'sinde,

Konak'ın Gül Sokak'ında ve Gültepe'sinde,

Karaburun'un Eylenhoca'ında, Mordoğan'ında, İskelesi'nde,

Bergama'nın Yuntdağı'nda, Kozak'ında, Madran'ında, Zafer'inde,

Bornova'nın Kazımdirik'inde, Çamdibi'nde, Doğanlar'ında, Naldöken'inde,

Karabağlar'ın İnönü Caddesi'nde, Basın Sitesi'nde, Limontepe'sinde,

Sözün özü, bu kardeşiniz Güzel İzmir'in 30 ilçesi için, 1300 mahallesi için çalıştı çabaladı izler bıraktı' dedi.

Hamza Dağ şu mesajı da verdi:

'İzmir'in bir evladı olarak şunu çok net bir şekilde söylüyorum. İzmir'in tüm evlatlarına daha yaşanabilir bir şehir bırakana dek bu mücadelemizden, özverimizden, azmimizden asla vazgeçmeyeceğiz. İzmir'i yeniden şaha kaldırmak için koşacağız, hiç durmadan koşacağız. Çatlarcasına, kendimizi, şahsımızı, tüm hayatımızı bir kenara koyup koşacağız.  'Biz yarış bittikten sonra da koşan atlarız.' Öyle de olmaya devam edeceğiz.'

Turgay Kılıç

Bakmadan Geçme