Akarca Seferihisar’ın 22. mahallesi oldu

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen’in haberine göre, İzmir Seferihisar'a bağlı Akarca sahil bölgesinin yıllardır verdiği mahalle...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesinden Şaha Çimen'in haberine göre, İzmir Seferihisar'a bağlı Akarca sahil bölgesinin yıllardır verdiği mahalle olma mücadelesi olumlu sonuç verdi. Akarca ilçenin 22. mahallesi oldu

Seferihisar'ın sınırları arasında bulunan ve bir bölümü Tepecik, bir bölümü Hıdırlık mahallesine dahil olan ama tarih boyu Akarca diye anılan sahil bölgesi mahalle oldu.

Pandemi döneminde yazlık muhit olmaktan çıkarak nüfusu hızla artan Akarca, bir beldenin ötesine çıkarak büyüdü ve büyüdükçe de sorunları arttı.

Seferihisar – Akarca

Nüfus artışıyla beraber bölgede belli hizmetlerin olmayışı Akarca'da yaşayan vatandaşları çoğunlukla Seferihisar merkezden işlerini halletmelerine neden oldu. Gerek ulaşım gerek sağlık gerek gıda gerekse de alt yapı anlamında ciddi problemeler yaşandı.

Akarca'nın beklenilen üstünde bir nüfusa sahip olmasından dolayı yerli halk buranın mahalle olması için devamlı olarak talepte bunmuş ve 'Mahalle' olma talebini sık sık yinelenmişti.

Seferihisar Belediyesi 5 Eylül 2022 günü gerçekleştirilen meclis toplantısında 'oy birliği' ile Akarca'nın mahalle olma talebi kabul etti.

Aradan geçen bir yıllık zaman diliminden sonra İlçe belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın çalışmaları tamamlanarak Akarca'lıların yıllardır verdiği mücadele yerini bulmuş ve dün itibariyle Akarca Mahalle oldu.

 

Mahalle statüsüne geçen Akarca için koordinatların işlenmesi, tapu kayıtlarında değişim, ikametgah adresi bilgi sistemi değişimlerinin gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiği yetkililer tarafından belirtildi.

Seferihisar Kaymakamlığı'nın resmi sayfasına da Akarca'nın Mahalle olarak kayıtlara geçmesi ardından halk büyük sevinç yaşadı. Akarca bundan böyle 'Mahalle' olarak anılacak ve muhtarlık olarak temsil edilecek. Akarca'nın mahalle olmasının ardından Seferihisar'ın mahalle sayısı da 22 ye yükseldi.

 

Seferihisar'ın mahalleri arasında bundan sonra yer alacak olan Akarca, alfabetik olarak birinci sırada yer aldı.

Önümüzdeki yerel seçimlerde Akarca, ilk muhtarını seçmiş olacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme