Akbelen’de Uğur Toprak’a orantısız güç kullananlar soruşturulacak!

Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanında, termik santrale kömür sağlamak amacıyla linyit çıkarılan sahanın genişletilmesi için...

Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanında, termik santrale kömür sağlamak amacıyla linyit çıkarılan sahanın genişletilmesi için yapılan ağaç kesimine karşı çıkmak üzere 29 Temmuz 2023 tarihinde bölgeye giden Toprak, çıkan arbede sırasında kolluk kuvvetlerinin müdahalesi sonucu yaralandı.

Gıda Mühendisleri Odası'nın önceki dönem İzmir Şube Başkanı, olayın ardından Milas Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, ancak savcılık başvuruya 'Soruşturmaya gerek yok' kararı verdi. Uğur Toprak, bu karara itiraz ederek Bodrum 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde haklı bulundu ve savcılığın kararının kaldırılmasına karar verildi.

Olay sırasında yaşadığı yaralanmaları belirten Toprak, 'TMMOB olarak bölgedeki ağaç katliamına karşı başlatılan direnişe destek olmak amacıyla oradaydık. Ancak jandarmanın orantısız müdahalesiyle karşılaştık; biber gazı ve cop kullanıldı. Bu sırada düşerek kafamı taşa çarptım, sırtımda, yüzümde ve gözümde yaralanmalar oluştu. Hastaneden darp raporu aldım' dedi.

Toprak, avukatlarıyla görüştüklerini ve hukuki süreçle ilgili gereken adımları atacaklarını belirtirken, çevre, tarım arazileri, meralar, su havzaları ve ormanları korumak için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Aldıkları karar doğrultusunda açılacak soruşturmayı da dikkatle takip edeceklerini ifade eden Toprak, 'Bu suç duyurusu sadece benim için değil, ülkenin dört bir yanında çevre talanına karşı direnen tüm yurttaşlar içindir. Beton ve rant hırslarına karşı direnme ve dayanışma gösterme konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme