Akbelen’de yeni gelişme! Kamp alanı…

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre, sabahın erken saatlerinde jandarma ekipleri, çevrecilerin ve köylülerin kullandığı kamp alanına...

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, sabahın erken saatlerinde jandarma ekipleri, çevrecilerin ve köylülerin kullandığı kamp alanına girişleri engelledi ve kamp alanındaki eşyaları araçlara yükleyerek götürmeye başladı. Ayrıca, jandarmanın cep telefonlarının iletişimini kesmek için bölgede jammer cihazlarını kullandığı belirtildi.

JANDARMAYA TEPKİ

Çevreciler ve köylüler, son günlerde kamp alanındaki kişi sayısının azalmasını fırsat bilen bir şirketin, jandarmaya baskın yaptırdığını iddia etti. Köylüler, yıllardır bu toprakları korumak için mücadele ettiklerini ve kimseye zarar vermediklerini vurgulayarak jandarmaya tepki gösterdi. Kadınlar da 'Akşam eve gidince hanımlarınıza, çocuklarınıza ne diyeceksiniz' diyerek tepkilerini dile getirdi. Köylü kadınlar, jandarma görevlilerine de görüntülerini çekmelerini ve bu kadınların yüzlerini unutmamalarını söyledi.

Akbelen ormanları ve topraklarını koruma mücadelesi veren köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, kamp alanında tek başına kalan Bursa Su Kolektifi üyesi Ahmet Tatar'ın jandarma tarafından gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca, özel mülkiyet olan Hasan Demirağ'a ait kamp alanına daha önce Milas Belediyesi tarafından 5 bin lira para cezası kesildiği hatırlatıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme