Aksoy: Ülke tapularla işgal ediliyor

Yeni İzmir Gazetesi’nden Aycan Pırasalar Yaşar’ın haberine göre, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Suriye, Afganistan, İran, Irak ve...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Aycan Pırasalar Yaşar'ın haberine göre, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimde Suriye, Afganistan, İran, Irak ve Libya doğumlu olan 240 bin civarı vatandaş ile birlikte toplamda 1 milyon 325 bin seçmen oy kullanacak. Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Filistin nasıl İsrail tarafından işgal edildiyse Türkiye'nin de tapu dairesinde emlak yoluyla işgal edildiğini söyledi. Hükümetin, yabancıları 'sadık seçmen' olarak gördüğü için kolayca vatandaşlık verdiğini söyledi.

'Egemenliğe müdahale ediliyor'

Sandığa gelmeyen vatandaşların sayısının yaklaşık 8 milyon olduğunu dile getiren Aksoy, 'Bunun da yüzde 12'ye tekabül ettiğini söyleyebiliriz. Bu hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı açısından değerlendirilmeli. Demek ki 8 milyon seçmeni iki taraf da ikna edemedi. Bu yüzden de sandığa gelmeye ihtiyaç duymadılar. Sayın Cumhurbaşkanı 350 bin daha oy alsaydı seçimi kazanacaktı. Cumhurbaşkanı'nın alması gerekenin 3 katı kadar yabancılar oy kullandı. Yabancıların oy kullanmasını 'yabancı bir kitle direkt olarak bizim egemenliğimize müdahale' olarak değerlendirmeliyiz. Somali'de bile insanlar oy kullandı' dedi.

'Talepler başlayacak'

 İlay Aksoy, yabancı seçmenlerin oy kullanmasından dolayı doğabilecek sorunlara dikkat çekerek 'İlk olarak halkın iradesi dışında bir sonuç çıkabilir. İkincisi bu insanlar boşuna oy vermedi, bizden taleplerde bulunacaklar. Belediyeler olabilir, meclis üyeliği olabilir, Cumhur İttifakı'ndan ihale talepleri olabilir. Suriye'de çözüm sürecinde direkt müdahil olacaklar gibi sıralayabiliriz. Emlak yoluyla verilen vatandaşlıklarda, evler 3 yıl sonra satılıyor. Vatandaşlık alan kişi ev değerlendiği için hem döviz bazında kar elde ediyor, hem de ailesine vatandaşlık alıyor' diye konuştu.

'Kilit noktadalar'

Oy kullanan yabancı seçmenlerin kilit noktada olacağını söyleyen Aksoy, 'Hükümet bu vatandaşlıkları sadık seçmen oldukları için verdi. Bu esasında bir hiledir. Askerlik yapmamışlar, vergi vermiyorlar, Türkiye'ye katkısı yok ama bizim yönetim ve hayat kalitemiz ile ilgili söz sahibi. Filistin, nasıl İsrail tarafından işgal edildiyse Türkiye aynı şekilde işgal ediliyor. Hükümetin eliyle bizzat Tapu Dairesi'nde işgal ediliyor' ifadelerini kullandı.

'Yabancılar yarın, onları hükümetten atar'

Aksoy, son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Benim babam çoban bulamıyor, bu insanların hepsini göndermemiz mümkün değil' söylemlerine işaret ederek, 'Çavuşoğlu'nun babası çoban bulamıyor diye bu ülkeye 12 milyon vatandaş gelmek zorunda mı? Türkiye'de büyük bir demografik sorun var. Üzülerek söylüyorum ki aynen Filistin'de olduğu gibi inşallah çatışmaya sebep olmaz. Adım adım güveliğimizi yitiriyoruz. Geçtiğimiz gün Moda Sahili'nde yabancılar polisimize tokat atma cüretinde bulundu. Bu 'seni takmıyorum' demek. Bu sebeple otorite kurmakta zorlanılacak. AK Parti'nin iktidarda kalmak için taviz verdiği yabancılar yarın, onları hükümetten atar' açıklamasını yaptı.

 

Bakmadan Geçme