Aliağa'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı 

Aliağa'da Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları, görkemli bir törenle başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla start verilen etkinlikler, çeşitli gösteriler ve konserlerle devam edecek. Cumhuriyet Bayramı'nın bu yılki kutlamaları, Aliağa'da nasıl bir atmosfer yaratacak? Aliağalılar, düzenlenen etkinliklere katılmak için neler bekliyor? Fener alayı ve konser, şehirdeki birliği nasıl pekiştirecek?

Aliağa'da Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran ve çok sayıda kamu kurumu temsilcisi, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÇELENK SUNUMU VE SAYGI DURUŞU

Törende, Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamaların ilk günündeki resmi program, Aliağa Kabristanlığı'nda bulunan şehitliğin ziyaretiyle sona erdi.

KAPSAMLI KUTLAMA PROGRAMI

Cumhuriyet Bayramı'nın ikinci günü olan 29 Ekim Salı günü, Aliağa Kaymakamı'nın makamında tebriklerin kabulüyle başlayacak. Geniş kapsamlı kutlama programı, saat 10.30'da Aliağa Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunacak.
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney'in günün anlam ve önemine dair yapacağı konuşmanın ardından, “Cumhuriyetimizin 101. Yılı” temalı Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmaları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atletizm Yarışları'nda dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Ödül töreninin ardından Aliağa'daki öğrencilerin hazırladığı gösterilerle kutlamalar renklenecek. Program, geçit töreniyle sona erecek.

FENER ALAYI VE KONSER

Aliağa Belediyesi, kutlama etkinlikleri çerçevesinde saat 19.00'da ENKA Spor Salonu önünden başlayacak bir fener alayı düzenleyecek. Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüyerek bir araya gelecek. Kutlamalar, saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek “Topraksız Elektrik” grubunun konseri ile son bulacak.

Aliağa'da iki gün sürecek bu coşkulu kutlamalar, Cumhuriyet Bayramı'nın anlamını bir kez daha pekiştirirken, katılımcılar arasında büyük bir birlik ve beraberlik duygusu yaratmayı hedefliyor.

Kaynak: Aliağa Belediyesi

Bakmadan Geçme