Aliağa'da Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

Aliağa, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 103. yıl dönümünü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anlamlı bir törenle andı.

Aliağa, 19 Eylül Gaziler Günü'nün 103. yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutladı. Törene, Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Osman Tırpan ve çok sayıda gazi ile vatandaş katıldı. Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin'in konuşması ve öğrencilerin etkinlikleriyle anlam kazanan program, şehitlik ziyaretinin ardından yapılan yemekle sona erdi.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de ‘Mareşal' rütbesi ile ‘Gazi' unvanı verilişinin 103. yıl dönümü, Aliağa'da coşkuyla kutlandı.

Tören, Aliağa Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutan Vekili Hava Pilot Albay Osman Tırpan, gazi ve yakınları, şehit aileleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesi ile başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Kıbrıs Gazisi Faruk Seçgin yaptı. Seçgin, konuşmasında, “19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasını sağlayan ve devletimizin bekası uğruna canlarını adayanların onur ve şeref ile anıldığı gündür. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve mutluluklar diliyorum,” şeklinde konuştu.

Seçgin'in ardından, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Zeynep Duru Aslan, 19 Eylül 1921 tarihli ve 153 Sayılı Kanunla Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Gazilik ve Mareşallik Rütbesi verilmesine dair meclis tutanaklarını okudu. Öğrencilerden Eymen Bulut, Atatürk'ün meclise ve orduya teşekkür mesajını okurken, Elif Hazal Aktaş ise ‘Ya Şehit Ol, Ya Gazi' isimli şiiri seslendirdi.

Kutlama programı, Aliağa Kabristanlığı'ndaki şehitlik ziyareti ile devam etti. Etkinlik, Güzelhisar Sosyal Tesisleri'nde, gaziler, gazi yakınları, şehit aileleri ve Aliağa'nın mülki erkânının katıldığı bir yemek programıyla son buldu.

Bakmadan Geçme