Altay Başkanı Ayhan Dündar’dan camianın yüreğine su serpen açıklama

Altay Spor Kulübü 31 Ağustos’ta olağanüstü kongreye giderek şirketleşmeyi oylayacak. Altay Kulübü Yönetim Kurulu, camiadan şirketleşme...

Altay Spor Kulübü 31 Ağustos'ta olağanüstü kongreye giderek şirketleşmeyi oylayacak. Altay Kulübü Yönetim Kurulu, camiadan şirketleşme için yetki isteyecek. Ancak köklü camiada kafalar karışık. Asırlık kulübün, şahıs şirketine dönüşmesini istemeyen camia üyeleri çekimser davranıyordu. Altay Kulübü Başkanı Ayhan Dündar, yaptığı açıklama ile merak edilen soruları yanıtladı ve yüreklere su serpti.

Şirketin yüzde 51 hissesinin Altay Spor Kulübü Derneği'nde olacağının garantisini veren Başkan Dündar, ancak yüzde 49 hisselerin satılacağını ifade etti. Kulüp başkanının aynı zamanda şirketin de yönetim kurulu başkanı olacağını ifade eden Dündar, 'Her zaman olduğu gibi Altay, Altaylılarındır ve hep öyle kalacaktır' dedi.

Başkan Ayhan Dündar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

'Şirketleşme ile kulübümüzün anahtarı yatırımcılara teslim edilmiş olmayacaktır. Kulübümüzün sahibi bulunduğu değerlerin kaybı ya da azalması söz konusu değildirdir. Büyük Altay'ımız şirketleşme sonrasında Altaylıların güvenli ellerinde olacaktır. Yatırımcılar sadece kar payı almaya yönelik finansal katkı sağlayacaktır. 'Şirketleşme' denince her Altaylı gibi tüylerimiz diken diken oluyor, herkes gibi içime sinmiyor. Ama iş bir noktaya gelecekse en doğru, bizlere yakışır şekilde olsun isteriz. Bu şirket ana sözleşmesi taslağı benim içime siniyor. Herkesle yaşadığımız hassasiyet aynı.

Logo olarak Altay logosu kullanılacak. Şirketin kurucu ortağı Altay Spor Kulübü'dür. Menkul kıymetler borsasına arz edilmeyecek. Sermayesi yasa gereği en az 1 milyon TL olacak. Şirketin A Grubu payı oluşturan yüzde 51 hissesi (Altın Hisse) kulüp üzerinde olacak. A Grubu paylar devir ve temlik edilemeyeceği gibi teminat ve rehin olarak verilmeyecek. Kalan B Grubu yüzde 49 hisse de yatırımcılara açılacak.

Kulüpten alacaklara dayanılarak pay sahibi olunmayacak. Şirket yönetiminde yer alacak 9 kişinin 3'ü yatırımcılar arasından seçilerek genel kurula sunulacak. Diğer 6 üye ise kulüp başkanı dahil kulüp yönetiminden olacak. Kulüp başkanı şirketin de başkanı olacak. Şirkette karar alınması için kulübü temsil eden en az 4 yöneticinin olumlu oy kullanması zorunlu olacak.

Hamiyet Kaya Kayırıcı

Bakmadan Geçme