Altın enflasyona karşı korur mu?

TCMB Para Politikaları Kurulu'nun enflasyonun yükseliş seyri gösteriyor yönündeki raporu dünden güne altında hızlı bir yükselişe neden oldu

Orta Doğu'daki artan çatışmalar ve ABD seçim yarışı ile ilgili endişeler yatırımcıları güvenli limanlara akın etmeye yönelttiğinden, altın ons başına ilk kez 2.711 doların üzerine çıktı.

Bu arada iç piyasada dün politika faizini sabit tutma kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun karar metninde enflasyonun yükselme eğiliminden söz edilince yatırımcı yine güvenli liman olarak altını seçti. 24 ayar altın 3.100 lirayı, 22 ayar altın ise 3 bin lirayı geçti.

Yatırımcılar jeopolitik ve ekonomik belirsizlik zamanlarında güvenli liman olarak altına yöneliyor. Yatırımcılar ayrıca 5 Kasım'daki ABD seçimleri öncesinde portföylerini yeniden konumlandırıyor.

Altın, en güçlü performans gösteren emtia oldu. İthalat kotası nedeniyle Türkiye'de dünya piyasalarından daha yüksek fiyatlarla alınıp satılan altın, yukarı yönlü eğilimini yılbaşına kadar sürdürecek görüntüsü veriyor. En azından ekonomistlerin görüşü bu yönde.

İzmir Kuyumcular Odası tavsiye fiyatları şöyle:

Has altın 3101
22 ayar 3020
Çeyrek 5250
Yarım 10500
Cumhuriyet 21230

Özel Haber

Bakmadan Geçme