Altın piyasalarında üç aylık tahminler yenilendi

Dünya piyasalarında altın hareketliliği. Ekonomik veri açıklamaları, jeopolitik gerginlikler, ekonomik piyasaların etkin yatırım kuruluşlarının altın ile ilgili yılsonu beklentilerini değiştirmelerine yol açtı

Altın fiyatlarındaki yükseliş, yatırımcıların yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimler, dünya genelinde faiz oranlarının düşmesi ve yaklaşan Amerikan seçimlerinin etkisiyle altın, her geçen gün rekor tazelemeye devam ediyor. Gram altın 3 bin TL'yi aşmış durumda ve yatırımcılar altının bundan sonraki seyri konusunda merak içinde.

Yatırım piyasalarının etkin kuruluşları yılsonu itibariyle ons beklentilerinde değişikliğe gittiler. Daha önce 2 bin 700 dolar olan tahminler, 2 bin 800'e yükseldi. Gümüşte de 38 dolar olan tahminler 40 dolara çıktı.

Altın fiyatları iç piyasada da rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın 3 bin TL'yi geçmiş durumda.
Ancak altın fiyatlarının seyri, ekonomik ve siyasi gelişmelere, merkez bankalarının politikalarına ve küresel piyasalardaki risk algısına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

2024 başından bu yana gram altın, yüzde 53 oranında değer kazanırken, yatırımcısına yıllık getirisi yaklaşık yüzde 70 oldu. Altın, 2024 yılında en iyi performans gösteren emtia olarak dikkat çekiyor.


İzmir Kuyumcular Odası fiyatları:

24 ayar 3130
22 ayar 3050
Çeyrek 5300
Yarım 10600
Cumhuriyet 21450

Özel Haber

Bakmadan Geçme