Anneler Günü kutlu olsun!

Yeni İzmir Ailesi olarak çok yakın bir zamanda yaşadığımız deprem ve sel felaketinde yitirdiğimiz anneler başta...

TAKİP ET

Yeni İzmir Ailesi olarak çok yakın bir zamanda yaşadığımız deprem ve sel felaketinde yitirdiğimiz anneler başta olmak üzere tüm anneleri saygıyla anıyor ve bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyoruz.

Anneler Günü, anneleri onurlandırmak amacıyla dünyanın farklı ülkelerinde kutlanan özel bir gündür. Antik Yunanlar ve Romalılar, ilkbahar festivallerinde annelik kavramına saygı gösterirlerdi. Dünya genelinde Anneler Günü'nün kutlama tarihleri farklılık gösterirken, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika gibi ülkelerde genellikle mayıs ayının ikinci pazarı kutlama günüdür.

Anneler Günü geleneği, ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği annesi için 1908 yılında başlattığı anma günüyle resmi olarak başlamıştır. Bu anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla tüm Amerika Birleşik Devletleri'nde geniş bir şekilde kutlanmaya başlamıştır.

Türkiye'de ise ilk kez 9 Mayıs 1955'te Anneler Günü kutlanmıştır. Bu özel gün genellikle annelerin çeşitli hediyeler aldığı ve sevgiyle hatırlandığı bir gün olarak kutlanmaktadır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme