Apple'ın gizli projesi: BYD ile yıllarca sır gibi sakladılar!

Apple ve BYD arasındaki yıllarca süren işbirliği, beklenmedik bir sona mı yaklaşıyor? Gizli batarya teknolojisi çalışmaları neden iptal edildi? Bu gizemli ortaklığın ardındaki sırlar neler? Gelecek için ne gibi sonuçlar doğuracak? Cevaplar ve daha fazlası için okumaya devam edin!

Apple, yaklaşık 10 yıl boyunca geliştirdiği elektrikli otomobil projesini bu yılın başında sonlandırdı.
Projeye 10 milyar dolar yatırım yapan teknoloji devi, iptal sonrası dikkat çeken yeni bilgilerle gündeme geldi.

BYD İLE BATARYA GELİŞTİRME SÜRECİ

2017 yılında Çinli batarya ve otomobil üreticisi BYD ile ortaklık kuran Apple, lityum demir fosfat (LFP) hücreleri kullanan bir batarya sistemi geliştirmeye odaklandı. Apple mühendisleri, bu süreçte gelişmiş batarya paketleri ve ısı yönetimi konusunda uzmanlık kazandı. BYD ise kendi bilgi birikimiyle bu çalışmalara katkıda bulundu.

BLADE BATARYALARININ ETKİSİ

Bloomberg kaynakları, BYD mühendislerinin Apple yöneticilerine Blade bataryalarının erken versiyonlarını gösterdiğini ve bu durumun Apple'ın batarya paketlerinde bu hücreleri kullanma planlarını etkilediğini belirtti. Apple'ın daha önce nikel ve alkalin hücrelerle çalıştığı da ifade edildi.

ORTAKLIKTAN VAZGEÇİŞ VE YENİ ARAYIŞLAR

Yıllarca süren işbirliğine rağmen, Apple sonunda BYD ile olan ortaklığından vazgeçerek alternatif seçenekler aramaya başladı. 2021'de Hyundai ile otonom elektrikli araç geliştirmek için görüşmeler yapıldığı ancak bu girişimlerin de başarısız olduğu öğrenildi.

PATENT HAKLARI VE GELECEK STRATEJİLERİ

BYD, Blade pil teknolojisinin tasarımının kendisine ait olduğunu ve bu alandaki tüm patent haklarına sahip olduğunu vurguladı.Apple'ın gelecekteki elektrikli araç projeleri için nasıl bir strateji belirleyeceği ise merakla bekleniyor. Bu durum, teknoloji devinin pil teknolojisinde ne gibi yenilikler yapacağı konusunda çeşitli spekülasyonlara yol açıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme