Ara tatil sonrası ilk ders zili çaldı!

Milyonlarca öğrenci 9 günlük ara tatilin ardından bugün okullarına döndü. İlkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler için...

Milyonlarca öğrenci 9 günlük ara tatilin ardından bugün okullarına döndü. İlkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrenciler için yeni dönemin ilk ders zili çaldı. 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, 19 Ocak'ta sona erecek.

Kasım ayı ara tatilinde öğretmenlerin çevrim içi seminerleri tamamlandı. Öğretmenler, mesleki eğitim sunumlarına katıldılar.

Ancak, ülkenin bazı bölgelerinde şiddetli kar yağışı, sağanak ve fırtına okulların açılışını geciktirdi. Bu hava koşulları sebebiyle bazı illerde ve ilçelerde okulların tatil edildiği açıklandı.

19 OCAK'TA SONA ERECEK

Birinci dönem 19 Ocak'ta sona erecek ve öğrenciler, ikinci döneme 5 Şubat Pazartesi günü başlayacaklar. İkinci dönem ara tatili 5 Nisan'da başlayacak ve 15 Nisan'da öğrenciler eğitime kaldıkları yerden devam edecekler.

İkinci dönemde, 8'inci ve 12'nci sınıflar için sınavlar düzenlenecek. Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav 2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ise 14 Haziran Cuma günü sona erecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme