Arkas Deniz Tarihi Merkezi ziyaretçilerini bekliyor

İzmir Bornova'da bulunan Arkas Deniz Tarihi Merkezi, geçmişi 1800'lere uzanan binasında, denizcilik tarihini ve denizcilik sektöründeki gelişimi göstermek amacıyla 2012 yılında açılmıştır.

TAKİP ET
Arkas Deniz Tarihi Merkezi

Arkas Deniz Tarihi Merkezi İzmir İli Bornova ilçesi merkezde bulunuyor. 2012 yılında açılan yeni bir müze olduğundan keşfedilmeyi bekliyor. Arkas Deniz Tarihi Merkezi, denizcilik ile ilgili görselleri, harika gemi maketleri, gemi antikaları ve denizcilik objeleri ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Arkas Deniz Tarihi Merkezi, geçmişi 1800'lere uzanan binasında, denizcilik tarihini ve denizcilik sektöründeki gelişimi göstermek amacıyla 2012 yılında açılmıştır.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'ın denizcilik ve sanata olan tutkusu doğrultusunda 30 yılı aşkın süredir büyük bir titizlikle bir araya getirilen gemi maketleri, tablolar ve gemi antikalarından oluşan koleksiyonun bir bölümü bu meknda sergilenmektedir.

M.Ö. 1000 yılından 20. yüzyıla kadar uzanan denizcilik tarihi sürecini yaşatan Arkas Deniz Tarihi Merkezi, tarihte iz bırakmış gemilere tekrar hayat veren maketlerin yanı sıra Türk ve Dünya tarihinde yer alan önemli olayların ve kahramanlarının resmedildiği tablolara ve gemi antikalarına ev sahipliği yapmaktadır.

Müzenin ait olduğu binanın 1800'lere kadar uzanan bir hikyesi var.

VICTOR WHİTTAL EVİ – LUİCEN ARKAS DENİZ MÜZESİ

Bornova merkezde 80. Sokakta bulunan Victor Whittall'un evi, Kırım Savaşından hemen sonra 1854 – 1856 yıllarında inşa edilmiştir. Evin mülkiyeti sırasıyla Douglas Patterson, Edwin Charnaud,   De Zandonati ve James Gout'a geçmiş, en sonunda 1949'da Victor Whittall evi satın almıştır.

Evin orijinal giriş kapısı cadde genişletme çalışmaları yüzünden 1973'te yıkılmıştır. Büyüleyici bahçesi bugün de görülebilmektedir.

1980'li yıllara kadar Bay Victor Whittall'un dul karısı çocuklarıyla birlikte bu evde oturuyordu. Bayan Whittall, evi Deniz Taner'e o da sonraları Luicen Arkas'a sattı.

Evin bugün ayakta kalabilmesi aslına uygun restorasyonu ile sağlanmıştır. Arkas Deniz Tarihi Merkezi olarak kullanılmaktadır.

Ziyaret Günleri ve Saatleri: Salı, Perşembe, Cumartesi 10:00-18:00

Adres: 80. Sk. No:28, 35040 Bornova / İzmir 0 (232) 342 10 11

Web Sayfası: https://arkasdeniztarihimerkezi.com 

Sanal Gezinti için: https://arkasdeniztarihimerkezi.com/sanal-gezinti

Kürltür tarihi fotoğrafçısı Sayın Erol Şaşmaz'ca çekilen Arkas Deniz Tarihi Merkezi bazı fotoğrafları aşağıda:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalgıç Ayakkabısı ve Başlığı

 

 

 

 

 

 

Sekstant

Bakmadan Geçme