Asgari ücret için ikinci toplantı Pazartesi yapılacak

İlk toplantının ardından, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki pazartesi günü...

İlk toplantının ardından, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki pazartesi günü tekrar bir araya gelecek. Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek.

Pazartesi günü yapılacak ikinci toplantıda, tarafların net rakamlarla beklentilerini dile getirmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretin en geç 31 Aralık'a kadar netleşmesi planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyonun ilk toplantısının açılışında, '2024 Yılı Asgari Ücret miktarının ekonomiyi büyütecek, enflasyon etkisini minimize edecek, istihdamı koruyacak ve artıracak şekilde, sosyal diyalog ve uzlaşı yoluyla belirlenmesi için çaba göstereceğiz. Bu süreçte ana hedefimiz, işçi ve işverenlerin uzlaşısıyla asgari ücreti tespit etmek olacak' dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Şu anki asgari ücret, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde bir işçi için aylık net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bu miktarın 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşu sosyal güvenlik primi ve 268 lira 29 kuruşu ise işveren işsizlik sigorta primi olarak hesaplanıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme