Astigmat tedavisinde çığır açan yöntem 

Astigmat lazerle tedavi edilebilir mi? Lazer teknolojisi hangi göz kusurlarını düzeltiyor? Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, astigmat rahatsızlığına yönelik yanlış bilinenleri açıkladı. Tüm detaylar haberimizde...

Halk arasında yaygın bir yanılgı olan “astigmat lazerle tedavi edilemez” görüşü tarihe karışıyor. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, astigmat tedavisinde lazer teknolojisinin sağladığı avantajları ve yöntemleri anlattı.

ASTİGMATLA VEDALAŞMANIN YOLU: LAZER TEDAVİSİ

Görme kusurlarından biri olan astigmat, gözlük kullanılmadığında baş ağrısı, bulanık görme ve netlik kaybı gibi sorunlara neden oluyor. Bu konuda bilgilendirme yapan Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, astigmatın lazerle tedavi edilebileceğini vurguladı. “Femtosaniye Lasik uygulamasıyla astigmat tedavisinde başarılı sonuçlar alabiliyoruz” diyen Asena, astigmatın yanı sıra miyopi ve hipermetrop gibi kırma kusurlarının da bu yöntemle düzeltilebildiğini ifade etti.

LASİK OPERASYONLARININ BAŞARISI

Dünyada en yaygın uygulanan görme düzeltme ameliyatlarından biri olan Lasik operasyonlarına dikkat çeken Asena, bu yöntemin gözlük kullanımını bırakmak isteyen kişiler için ideal bir çözüm sunduğunu belirtti. Lasik, excimer laser ile kornea tabakasına yeniden şekil verilerek görme kusurlarının düzeltilmesini sağlıyor. Dr. Asena, “Miyopi, hipermetropi ve astigmat gibi kırma kusurlarını Lasik sayesinde etkili bir şekilde düzeltebiliyoruz” dedi.

ASTİGMAT İÇİN YANLIŞ KANI: LAZER TEDAVİSİ MÜMKÜN

Astigmatın lazerle düzeltilemeyeceği yönündeki yanlış algıya değinen Asena, belirli sınırlar içerisinde astigmatın Lasik cerrahisi ile tedavi edilebildiğini söyledi. Özellikle 1 numara ve üzerinde astigmatı olan hastalar için lazer tedavisinin görme kalitesini önemli ölçüde iyileştirdiğini belirtti. “Eğer hastanın göz yapısı uygunsa, lazer tedavisi ile astigmatı düzeltebiliyoruz” diyen Asena, kontakt lens kullanamayan ya da yüksek numaralı astigmat nedeniyle lenslerden verim alamayan hastalar için de lazerin etkili bir seçenek olduğunu ifade etti.

GÖZ YAPISINA UYGUN TEDAVİ SEÇENEKLERİ

Hastaların göz yapısına uygun olmayan durumlarda ise göz içi lens (ICL) tedavisi uyguladıklarını belirten Asena, yüksek numaralı astigmatlar için bu yöntemin de başarılı sonuçlar sunduğunu ekledi. Göz yapısına ve astigmat derecesine bağlı olarak tedavi seçeneklerini değerlendirdiklerini belirten Asena, her hastaya özel bir planlama yaptıklarını söyledi.

KISA VE KONFORLU BİR OPERASYON SÜRECİ

Femtosaniye Lasik tedavisinin her iki göze aynı anda uygulanabildiğini ifade eden Doç. Dr. Asena, operasyonun yalnızca birkaç dakika sürdüğünü belirtti. “Ameliyat hazırlığı ile birlikte, hasta yaklaşık 10-15 dakika ameliyathanede kalıyor. Ameliyat sonrası hasta dinlenmeli ve gözlerini kapalı tutmalıdır. Ancak ertesi gün günlük yaşantısına rahatça dönebilir” diyerek sürecin hızlı ve konforlu olduğunu vurguladı.

Astigmat tedavisinde lazer teknolojisinin öncü bir yöntem haline geldiğini belirten Dr. Asena, bu alanda sağlanan yeniliklerin göz sağlığına katkısını sürdürdüğünü ifade etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme