Atatürk'ün şehri Karşıyaka'da 29 Ekim rüzgarı esiyor

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin 101. kuruluş yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. Önemli bir sanatçı da İzmir'e geliyor.

Bir hafta sürecek kutlama programında sergiler, yürüyüşler ve konserlerle bayram coşkusu dolu dolu yaşanacak. 28 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleşecek fener alayı ve ardından sahne alacak olan ünlü sanatçı Kıraç'ın konseri, kutlamalara damgasını vuracak. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Bu eşsiz heyecanı hep birlikte yaşamak için tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük mirası olan Cumhuriyet'in 101. yılı, Karşıyaka'da büyük bir heyecanla kutlanacak. Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği program, 28 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'de Fener Alayı ile başlayacak. Karşıyaka Belediyesi önünde buluşacak olan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Çarşı boyunca yürüyerek Anayasa Meydanı'na ulaşacak. Karşıyaka Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde sokaklar kırmızı-beyaza bürünecek ve Cumhuriyet coşkusu her anında hissedilecek.

TEK YÜREK, TEK SES BAYRAM COŞKUSU

Anayasa Meydanı'nda, kortejin sona ermesiyle Ersin Show sahne alacak ve ardından saat 20.30'da Kıraç, en sevilen şarkılarıyla dinleyicilere unutulmaz bir müzik şöleni sunacak. Binlerce Karşıyakalı, tek yürek olup Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anacak.

SERGİLER VE KONSERLER BAYRAMI RENKLENDİRECEK

Cumhuriyet Bayramı'na özel düzenlenen etkinlikler bununla sınırlı kalmayacak. 25 Ekim Cuma günü saat 16.00'da Karşıyaka Belediyesi Cordelion Mutfak Sanat Merkezi'nde (CMSM) “Zübeyde Hanım'ın Mutfağı” başlıklı sergi açılacak. Bu anlamlı sergi, Atatürk ve annesi Zübeyde Hanım anısına ziyarete sunulacak.

Ayrıca Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA), 27 Ekim Pazar günü saat 20.00'da Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde Cumhuriyet Bayramı'na özel bir konser verecek. Şef İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği bu özel konserde, Başkemancı Deniz Toygür ve piyanist Emre Yavuz müzikseverlerle buluşacak.

"ATATÜRK'ÜN KENTİ KARŞIYAKA'YA YAKIŞIR BİR COŞKU"

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Bayramı'na dair duygularını şu sözlerle ifade etti: “Cumhuriyetimizin 101. yılını, Atatürk'ün kenti Karşıyaka'ya yakışır bir coşku ve gururla kutlayacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve bağlılıkla anacağız. Cumhuriyet sevdalılarını, bu değerli mirası geleceğe taşımak adına, etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz.”

Bakmadan Geçme