Atatürk’ü göremediler

Yeni İzmir Gazetesi’nden Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre İzmir'de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı...

TAKİP ET

Yeni İzmir Gazetesi'nden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre İzmir'de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' meydanı adeta esir aldı. Cumhuriyet Meydanı'nın tamamına yakınını kapatan devasa çadır, Atatürk Anıtı'nın da önünü kapatırken boş kalan alanlar ise otopark işlevi gördü. İzmir'de okulların tamamındaki öğrenciler 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' adı altında bakanlıkların reklamları ile karşılaştı.

27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri'nde bakanlıkların stantları yer alırken burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, staj programları, uluslararası alandaki projeler hakkında gençlere bilgi verildi.

Çadır çıkışı öğrenciler, 1932 yılında yapılan Atatürk'ün en meşhur anıtlarından biri olan ve üzerinde Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri yazan tarihi anıtı göremeden okullarına geri döndüler.

ÖĞRENCİLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Öğrencilere stantlardan içinde defter kalem gibi kırtasiye ürünlerinin olduğu poşetler verildi. Öte yandan İzmir'in simgesi olan boyoz ile birlikte çay ikram edildi.

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG da çadırın içinde yerini aldı. Öğrencilerin beğenisine sunulan TOGG ile ilgili yetkililer bilgi verdi.

OKULLARDAN SERVİSLERLE GETİRİLDİLER

Ayrıca iddialara göre öğrenciler okullardan servisler aracılığı ile Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Öğrenciler, çadırı gezdikten sonra servisler yeniden okul yolunu tuttu.

 Haber Merkezi

Bakmadan Geçme