Avustralya’da dev yabanmersini rekor kırdı! Tam 20 gram…

Daha önce 2020 yılında Batı Avustralya’da yetiştirilen bir yabanmersini rekoru elinde bulunduruyordu. Fakat Corindi’deki bu dev...

Daha önce 2020 yılında Batı Avustralya'da yetiştirilen bir yabanmersini rekoru elinde bulunduruyordu. Fakat Corindi'deki bu dev meyve, rekoru 1,23 kat aşarak yeni rekora imza attı.

Costa Group'un kıdemli hortikültür uzmanı Brad Hocking, bu enfes meyvenin, Avustralya'da daha büyük yabanmersini talebine cevap vermek için geliştirilen yeni Eterna cinsinden olduğunu söylüyor.

Hocking, meyvelerin büyük olmasına rağmen lezzetten ödün verilmediğini ve birinci sınıf bir yabanmersini çeşidi olduğunu vurguluyor.

Ekip, rekor kıracak kadar büyük meyveler topladıklarını biliyormuş. Fakat rekorun resmi olarak doğrulanması 12 hafta sürmüş.

Costa Berries Uluslararası Hortikültür Müdürü George Jessett, her zaman daha iyiyi geliştirmeye çalıştıklarını ve değişen müşteri ihtiyaçlarına cevap verdiklerini ifade ediyor.

Dev yabanmersini şu an dondurulmuş halde saklanıyor. Ekip, bu dev meyveyi nasıl sergileyeceklerine dair henüz karar vermedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme