Aya Yorgi'nin yapılaşma planları askıya çıktı!

Çeşme'nin gözde koylarından Aya Yorgi'de, yaklaşık 400 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret alanı olarak belirleyen yapılaşma planları askıya çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni planlar, kamusal alanların özelleştirilmesi ve bölgenin doğal cazibesini kaybetme riski nedeniyle tepki topladı.

"ARKA KAPIDAN YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL ETMİYORUZ"

Birgün Gazetesi'nin haberine göre Çeşme Yarımada Çevre Derneği Başkanı Ahmet Güler, yeni planların bölgenin turizm cazibesini zedeleyeceğini belirtti.

Güler, “Çeşme'ye gelen turistler, doğası ve denizi için geliyor. Beton blokların yükselmesi insanları buradan uzaklaştıracaktır. Kamusal alanların özel mülkiyete devredilerek, rezidanslar inşa edilmesi ve özelleştirilmeye açılması, kısa vadede kazanç sağlasa da uzun vadede Çeşme'ye zarar verecek. Çeşme Projesi'ni Danıştay durdurmuşken, arka kapıdan yapılan bu tür plan değişikliklerini kabul etmiyoruz. Biz Çeşme Belediyesi'nin bu planları yargıya taşımasını bekliyoruz. Aynı zamanda Çeşme Yarımada Çevre Derneği olarak hem planlara itiraz edeceğiz hem de dava açacağız” dedi

Özel Haber

Bakmadan Geçme