Ayhan Bora Kaplan davasında kritik gelişme: Savcıdan açıklama!

Ankara'da, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 61 sanığın yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. 

Ankara'da suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ile birlikte 61 sanığın yargılandığı davada savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Savcı, Kaplan ve Fethi Koyuncu için 1'er kez müebbet hapis cezası ve 150 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etti.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşmada savcı, Kaplan'ın suç örgütünün kurucusu ve yöneticisi, Koyuncu'nun ise örgüt yöneticisi olduğunu belirterek, bu sanıkları örgütün işlediği suçlardan sorumlu tuttu. Savcı, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası talep ettikten sonra, "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek", "kasten yaralama", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "nitelikli yağma", "eziyet", "suç delillerini yok etme" gibi suçlar için de 150 yıl 6 aya kadar hapis cezası istedi.

11 KASIM'A ERTELENDİ

Savcı, sanıklar Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş ve Kanber Keskin'in mevcut delillere göre "silahlı suç örgütüne üye olma" suçunu işlediğini ifade etti. Ayrıca, bazı sanıkların "kasten yaralama" ve "nitelikli yağma" suçlarından da hapsini talep etti. Firari 6 sanık için yakalama emirlerinin infazı beklenirken, maktul Semih Arslan'ın ölümüyle ilgili dosyanın ayrı bir esas numarasına kaydedilmesi istendi. Mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Bakmadan Geçme