Ayvalık'ta 32. Ayvalık Engelliler Şenliği coşkuyla başladı
Ayvalık, bu yıl 32'ncisi düzenlenen 'Ayvalık Engelliler Şenliği' ile bir kez daha engelli bireyler ve ailelerine ev sahipliği yapıyor.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen şenliğe 350 engelli birey ve aileleri katıldı.
Şenliğin 32 Yıllık Geleneksel Yolu
Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu etkinliğin pandemi dönemi dışında 32 yıldır aralıksız olarak düzenlendiğini belirterek, engelli bireylerin ve ailelerinin toplumdan uzaklaşmadan, keyifli zamanlar geçirdiği bu etkinliğin Ayvalık'ın önemli bir parçası olduğunu söyledi. Başkan Ergin, “Türkiye'nin dört bir yanından gelen engelli gençlerimize ve ailelerine kucak açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayvalık, artık engelli dostu bir şehir olarak anılıyor” dedi.
Engelli Hakları ve Dayanışma Vurgusu
Engelli bireylerin haklarına sahip çıkmanın önemine dikkat çeken Başkan Ergin, belediye olarak sosyal hizmetler müdürlüğünün engellilere yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. “Engelli kardeşlerimiz, bu şenliği dört gözle bekliyor. Beş gün boyunca gönüllerince eğleniyorlar. Aynı zamanda taleplerini dile getirme fırsatı da buluyorlar” şeklinde konuştu. Ayrıca, Ayvalık Belediyesi'ne ait Özel Çocuklar Eğitim Evi'nde engelli bireylerin günlük hayatlarında aktif olarak yer aldığını vurguladı.
Arsa Talebi ve Toplumsal Birlik
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dangaz, yaptığı konuşmada, engelli bireylerin daha fazla çalışma alanı yaratabilmesi için bir arsa tahsis edilmesi talebinde bulundu. Dangaz, “Bu şenlik, engelli çocuklarımızın hayata katıldığı bir alan. Birlikte olmanın gücünü burada daha fazla hissediyoruz” dedi.
Şiir ve Halk Oyunlarıyla Devam Eden Tören
Konuşmaların ardından, Ankara Engelsiz ve Eşit Yaşam Derneği kurucusu yazar Fehmi Helvacıoğlu, Ayvalık üzerine yazdığı şiirini okudu ve büyük alkış aldı. Tören, halk oyunları gösterileri ve engelli bireylerin katıldığı geleneksel geçiş korteji ile sona erdi. Beş gün sürecek etkinlikler boyunca katılımcılar çeşitli eğlencelerle dolu keyifli anlar yaşayacak.