Azerbaycan'ın vekilleri AK Parti için İzmir'de seferber oldu

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilleri, İzmir programı sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın mensupları...

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilleri, İzmir programı sonrasında AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Azerbaycan heyeti, hem 14 Mayıs'ta yapılan hem de 28 Mayıs'ta yapılacak seçimler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni Azerbaycan Partisi Heyet Başkanı Hikmet Mamadov'a basından 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybederse ilişkiler devam eder mi?' yönünde soru geldi. Mamadov ise soruya kesin bir cevap vermezken, 'Bir ülkeyi güçlü kılan da lideridir. Güçlü Türkiye olmazsa elbette ki milli amaçlarımıza ulaşmamız da zorlaşır. Biz Türkiye'nin içişlerine karışmıyoruz' ifadelerini kullandı. Mamadov'un 'İçişlerine karışmıyoruz' söylemleri üzerine bu sefer de basın mensuplarından 'CHP'yi ziyaret edecek misiniz?' sorusu geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, 'Ne münasebet' çıkışında bulundu.

'PAZAR GÜNÜ YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ'

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 'Biz dünyaya kardeşlik dersi verdik. Bu dersi verirken de herkese örnek olduk. Biz Azerbaycan'ın desteğini her zaman yanımızda hissettik. 14 Mayıs'taki seçim sadece Türkiye'nin değil bütün Türk toplumunun ve Müslüman aleminin beklediği bir seçimdi. Destek olduğu gibi seçimin bizim açımızdan negatif olmasını isteyen ülkeler de vardı. Yarım kalan bir işimiz vardı, pazar günü Allah izin verirse tamamlayacağız' dedi.

'TÜRKİYE SAVAŞI YENİDEN KAZANACAK'

Yeni Azerbaycan Partisi Heyet Başkanı Hikmet Mamadov, dünyanın gözünün 14 Mayıs'ta yapılan ve 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde olduğunu söyleyerek, 'Mayıs'ın 14'ünce bütün dünyanın gözü Türkiye'deki seçimlerde olduğu zamanda tarihi bir demokrasi sınavını başarıyla verdiğiniz. Erdoğan Türkiye'nin yeniden yapılandırdığı dönemde mühim bir tez ileri sürmüştür; dünya 5'ten büyüktür. Bunu gerçekten de Türk milleti gösterdi. Türkiye, 15 Mayıs'ta global emperyalizme karşı olan savaşı kazandı. 28 Mayıs'ta yeniden kazanacaktır' diye konuştu.

'DOĞRU KARARI VERECEK'

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Fatma Yıldırım ise 'Burası bizim ikinci vatanımızdır, hoş geldik. Buraya asıl gelme amacımız birlik beraberlik ve kardeşlik ziyaretiydi. Çünkü biz gerçekten bir millet iki devletiz. Biz Karadağ'da Türk'ün gücünü gösterdik ve bu güç büyümelidir. Yurt dışında yaşarken Türkiye'nin gücünü ve böyle bir lideri görüyorsunuz. İnanıyoruz ki Türk halkı 14 Mayıs'ta sözünü gösterdiği gibi 28 Mayıs'ta da gösterecek ve geleceği için doğru kararlar verecek' ifadelerini kullandı.

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Elman Nasirov da 'Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın büyüklüğünü hissediyoruz. Dostluk ve kardeşlik bizim ikin esastır. Biz inanıyoruz ki Türkiye halkı en doğru kişiye seçecek. Türkiye'nin daha da ilerlemesi için Türk milleti adım atacak' açıklamasını yaptı.

'BÜYÜK DEVLET ADAMI'

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Mahir Abbaszade ise 'Türkiye'nin demokrasi dersi verdiği başlıklarını okuduk. Türkiye'de seçimlerin bu kadar demokratik olması ve insanların kendi iradeleri ile oy vermesi bizi çok mutlu etti. Kuyrukta bir yaşlı gördük, üç saat kuyrukta bekledi ve oyunu kullandı. Bu da aslında demokrasinin bir örneği. Son 20 yılda Türkiye hiç eğilmedi, Recep Tayyip Erdoğan her şeyin üstesinden geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsiyeti büyük, büyük devlet adamı. 28 Mayıs'ta bağımsızlık günümüz, umarım biz bayramı bayrama katarız' dedi.

SEÇİME 'KARADAĞ' BENZETMESİ!

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Sahib Alıyev ise Türkiye'nin dünyada kendisini demokratik olanlardan daha demokratik bir ülke olduğunu belirterek, 'Türkiye gösterdi ki bu dönemde dünyada kendilerini demokratik gösterenlerden daha demokratiği var o da Türk milleti. 14 Mayıs'ta Türkiye, dünyadan büyük olduğunu gösterdi. Adaletiyle, iradesiyle ve kendi oyuna sadakatiyle dünyadan büyük. 14 Mayıs'taki gayretiniz, bizim Karadağ'da verdiğimiz mücadeleden az değil. Ben dünya basınını hep izliyorum, daha önce ABD dahil olmak üzere hiçbir seçime bu kadar dikkat edilmedi. Türkiye'deki seçimi herkes biliyor. Türk seçmeninin iradesini global basında zorlamaya kalktılar. Ama biz Türklerin dünyadan büyük olduğunu gösterdiniz' diye konuştu.

'MİLLİ İRADE'

Konuşmaların ardından Yeni Azerbaycan Partisi Heyet Başkanı Hikmet Mamadov, basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybederse Kemal Kılıçdaroğlu kazanırsa kardeşlik devam edecek mi?' sorusuna yönelik Mamadov, 'Azerbaycan'ın isteği güçlü Türkiye'dir. Bir ülkeyi güçlü kılan da lideridir. Güçlü Türkiye olmazsa elbette ki milli amaçlarımıza ulaşmamız da zorlaşır. Biz Türkiye'nin içişlerine karışmıyoruz. Biz Türkiye'de milli irade kazansın diyoruz' açıklamasını yaptı.

 

 

Bakmadan Geçme