Azeri Vekiller AK Parti’nin Yanında

Aslı Özkaya/Yeni İzmir Gazetesi- Yeni Azerbaycan Partisi Heyet Başkanı Hikmet Mamadov'a basından 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybederse ilişkiler...

TAKİP ET

Aslı Özkaya/Yeni İzmir Gazetesi- Yeni Azerbaycan Partisi Heyet Başkanı Hikmet Mamadov'a basından 'Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybederse ilişkiler devam eder mi?' yönünde soru geldi. Mamadov ise soruya kesin bir cevap vermezken, 'Bizim isteğimiz, güçlü bir liderdir. Güçlü bir Türkiye ve Azerbaycan. O yüzden Türkiye Azerbaycan ilişkileri, tek millet iki devlet üzerinden yürüyen ilişkilerdir. Azerbaycan'ın istediği güçlü bir Türkiye'dir. Lider olmasa millet örgütlenemez. Güçlü Türkiye olmazsa zorlaşır' ifadelerini kullandı. Sinan Oğan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından aranarak Erdoğan'ı desteklemesi yönünde görüştüğü iddialarına Mamadov 'İçişlerine karışmıyoruz' ifadelerini kullandı. Yeni Azerbaycan Milletvekili Fatma Yıldırım, 28 Mayıs'ta geleceği için halkın doğru kararı vereceğini söyledi.

 'Sizlerle uzun yıllar bu yolda'

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 'Azerbaycan parlamentosundan altı milletvekilimiz destek olmaya can olmaya geldiler. Azerbaycan ile yaptığımız dostluk çerçevesinde dünyaya kardeşlik dersi verdik. Adaylık sürecinde de milletvekillerimiz bizim yanımıza mutluluğu paylaşmaya geldiler. Kampanya süreci boyunca da sizlerden bahsettik. 14 Mayıs'taki seçim sadece Türkiye'nin değil dünyadaki Türk coğrafyasının beklediği bir seçimdi. Bizlere destek olan sizler gibi birçok ülke vardı ancak bu seçimden negatif sonuç almamızı bekleyenler de vardı. Rabbim onları güldürmeye izin vermesin, bize daha uzun yıllar hizmet etmeyi nasip etsin. Sizlerle beraber daha uzun yıllar bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Önümüzde yarım kalan bir işimiz vardı, bu pazar bitirip durmadan yorulmadan devam edeceğiz Cumhuriyetin ikinci asrında yapılacak çok işimiz var' dedi.

 

Bakmadan Geçme