Bağışıklığınızın düşmemesine dikkat!

Salgının başından beri bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için çeşitli yollar denedik. Biz de sıklıkla bu konuyu sayfalarımıza taşıdık....

TAKİP ET

Salgının başından beri bağışıklığımızı kuvvetlendirmek için çeşitli yollar denedik. Biz de sıklıkla bu konuyu sayfalarımıza taşıdık. Pandemi sürecinde bağışıklığımızı nasıl güçlü tuttuğumuzu o haberlere bakarak hatırlayalım ve birkaç öneride bulunalım

KEFİR

İçeriğindeki canlı faydalı bakterilerle sindirim sistemimizi düzenler. Kefir tüketimi yine faydalı bakteri içeriği sayesinde virüslerle savaşarak bağışıklığı güçlendirir, grip ve soğuk algınlığını önler. Kefir sevmeyenler bir bardak kefiri yarım muzla blender'dan geçirip üzerine tarçın serperek lezzetli hale getirebilirler.

ZERDEÇAL

Vücudu toksik etkilerden koruyan bu 'sarı mucize' Bağışıklık sistemini aktive eder ve sağlıklı hücrelerin yok olmasını engeller. Hastalıkların iyileşmesini hızlandırır. Antioksidan içeriğiyle iltihap önleyicidir. Her gün tüketebilirsiniz; bir bardak suyla bir parça zerdeçal kökünü kaynatın, içine limon ve bal ekleyerek için.

KIRMIZIBİBER

Yüksek C vitamini, 'beta karoten' ve acılığını veren kapsaisin içeren kırmızıbiber bağışıklığı kuvvetlendirir, kan dolaşımını hızlandırır. Aynı zamanda antioksidan deposudur, vücut direncini arttırır. Migreni önler, ağrıları dindirir. Közleyip yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz.

Bakmadan Geçme