Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek en iyi 5 takviye!

Vücudun savunma mekanizması olan bağışıklık sistemini güçlü tutmak için takviyeye ihtiyacı var. İşte bağışıklık sisteminizi güçlü...

TAKİP ET

Vücudun savunma mekanizması olan bağışıklık sistemini güçlü tutmak için takviyeye ihtiyacı var. İşte bağışıklık sisteminizi güçlü tutacak en iyi 5 takviye

Bağışıklık sisteminiz; vücudunuzu virüsler, toksinler ve bakteriler dahil olmak üzere istilacı patojenlere karşı sürekli olarak koruyan karmaşık bir hücre, süreç ve kimyasallar koleksiyonundan oluşur. Bağışıklık sisteminizi yıl boyunca sağlıklı tutmak, enfeksiyon ve hastalıkları önlemenin anahtarı. Besleyici gıdalar tüketerek, yeterli uyku ve egzersiz yaparak sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin en önemli yolu.

VÜCUDUN SAVUNMA MEKANİZMASI

Ayrıca araştırmalar, belirli vitaminler, mineraller, şifalı bitkiler ve diğer maddelerle takviyenin bağışıklık tepkisini iyileştirmeye ve potansiyel olarak hastalığa karşı koruma sağlamaya yardımcı olabileceğini gösterdi. Bununla birlikte, bazı takviyelerin aldığınız reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçlarla etkileşime girebileceğini unutmayın. Bazıları belirli sağlık koşullarına sahip kişiler için uygun olmayabilir. Herhangi bir takviyeye başlamadan önce bir sağlık uzmanıyla konuştuğunuzdan emin olun.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRME POTANSİYELLERİ İLE BİLİNEN 5 TAKVİYE

D VİTAMİNİ

D vitamini, bağışıklık sisteminizin sağlığı ve işleyişi için gerekli olan yağda çözünen bir besin. Birçok insanda, bağışıklık fonksiyonunu olumsuz yönde etkileyebilecek bu önemli vitamin eksik. Aslında, düşük D vitamini seviyeleri, grip ve alerjik astım dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonları riskinin artmasıyla ilişkili. Çalışmalar, D vitamininin solunum sistemindeki iyileşmeyi hızlandırdığını ve iltihabı durdurabildiğini gösterdi.

ÇİNKO

Çinko, bağışıklık sisteminizi güçlendirmesi için gerekli. Çinko vücuttaki doku bariyerlerini özel olarak korur ve yabancı patojenlerin girmesini önlemeye yardımcı olur. Bu besin maddesindeki bir eksiklik, bağışıklık sisteminizin düzgün çalışma yeteneğini önemli ölçüde etkiler, bu da zatürree dahil olmak üzere enfeksiyon ve hastalık riskinin artmasına neden olur. Araştırmalara göre, dünya çapındaki tüm derin solunum yolu enfeksiyonlarının %16'sının çinko eksikliğinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Aşırı dozlar, bakır emilimini engelleyebilir ve bu da enfeksiyon riskinizi artırabilir.

C VİTAMİNİ

C vitamini, bağışıklık sağlığındaki önemli rolü nedeniyle enfeksiyona karşı korunmak için alınan belki de en popüler takviye. Bu vitamin, çeşitli bağışıklık hücrelerinin işlevini destekler ve enfeksiyona karşı koruma yeteneklerini artırır. Ayrıca, eski hücreleri temizleyerek ve yenileriyle değiştirerek bağışıklık sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olan hücresel ölüm için de gerekli. C vitamini takviyesinin, soğuk algınlığı da dahil olmak üzere üst solunum yolu enfeksiyonlarının süresini ve şiddetini azalttığı gösteriliyor.

MÜRVER

Uzun zamandır enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılan kara mürver bağışıklık sağlığına olan etkileri nedeniyle araştırılıyor. Bağışıklık sistemi tepkisini artırdığı ve soğuk algınlığının süresini ve şiddetini kısaltmanın yanı sıra viral enfeksiyonlarla ilgili semptomları azalttığı gösterildi.

MEYAN KÖKÜ

Meyan kökü, glisirizin de dahil olmak üzere viral enfeksiyonlara karşı korunmaya yardımcı olabilecek birçok madde içerir. Test tüpü araştırmasına göre, glisirizin, şiddetli akut solunum sendromu ile ilişkili koronavirüse (SARS-CoV) karşı antiviral aktivite sergiler.

Bakmadan Geçme