Bahar aylarının gelmesiyle ürtiker riski arttı!

Baharın gelmesiyle özellikle de alerjilerin yoğun olarak artmaya başladığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, tedavide...

TAKİP ET

Baharın gelmesiyle özellikle de alerjilerin yoğun olarak artmaya başladığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, tedavide iyi bir hasta-hekim ilişkisiyle daha iyi verim alınabileceğini dile getirdi.

Bahar aylarında özellikle solunum yollarıyla vücuda alınan polenlerin ürtikere yol açtığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, 'Ürtiker daha derin dokuları tutarsa buna anjiyoödem denir. Bunda dudaklarda, göz kapaklarında, el ve ayak tabanlarında şişmeler meydana gelir. Alerjik bir deri hastalığı olan ürtikerin bahar aylarıyla birlikte çok sık görülür. Bahar aylarında özellikle solunum yollarıyla vücuda alınan polenler ürtikere yol açar. Deri dışında sindirim sistemi ve solunum yolları tutulumu olursa karın ağrısı, midede dolgunluk hissi gelişir. Solunum yollarında ise seste çatallanma hissi, yutkunurken takılma hissi, nefes darlığı ve hastada panik hali görülür. Anjiyoödemde hayati tehlike olabildiğinden acil müdahale gerektirir. Çok nadiren de anafilaksi ve hipotansiyon oluşabilir' ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme