Bakan Göktaş WeWalk Akıllı Baston Dağıtımı Töreni'nde konuştu 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 'WeWalk Akıllı Baston Dağıtım' töreninde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hayal Ortakları Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 'WeWalk Akıllı Baston Dağıtım' töreninde konuştu.

Törende konuşan Göktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "gazilik" unvanının verildiği günün sadece anma günü değil, aynı zamanda gazilere duyulan saygı ve minnetin bir ifadesi olduğunu belirtti. Gazilerin, milletin varoluş mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Göktaş, "Gazilik, bir unvan olmanın ötesinde, milletimizin cesaretinin ve fedakarlığının nişanesidir" dedi.

YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMA HEDEFİ

Gazilerin vatan sevgisinin ve birlik ruhunun sembolleri olduğunu dile getiren Göktaş, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı. Bakanlık olarak gazilere karşı sorumluluklarının en öncelikli hizmet alanlarından biri olduğunu belirten Göktaş, sosyal hizmetlerle gazilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini açıklayarak, "Bu tür projelerle gazilerimizin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

“KAMU KURUMLARINA ATAMA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Göktaş, sağlık hizmetlerine erişim, özel ulaşım imkanları ve istihdam destekleri gibi konularda çeşitli projeler ve çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Son olarak, 729 şehit yakını ve gazi için kamu kurumlarına atama gerçekleştirildiğini belirten Göktaş, "Geçtiğimiz günlerde 729 şehit yakını ve gazi için kamu kurumlarına atama gerçekleştirdik. Bu sayede kamuda istihdam edilen toplam sayıyı 50 bin 630'a yükseltmiş olduk" şeklinde konuştu.

AKILLI BASTON DAĞITIMI

Etkinlikte görme engelli gazilere yönelik özel bir projeye de değinen Göktaş, Hayal Ortakları Derneği ile işbirliği yaparak akıllı bastonların dağıtılacağını söyledi. Bu projenin, görme engelli gazilerin günlük yaşamlarını daha bağımsız ve güvenli hale getirmek amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Göktaş, "Bu tür projelerle gazilerimizin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

MİNNET BORCU VURGUSU

Türkiye'nin huzur içinde yaşamasının arkasında gazilerin kahramanlığının bulunduğunu belirten Göktaş, genç nesillerin vatan sevgisini gazilerin gösterdiği cesaretle öğreneceğini vurguladı. "Devletimiz, sizlere olan minnet borcunu her zaman ödemeye gayret edecek" diyen Göktaş, tarih boyunca özgürlüğünden ödün vermemiş bir ecdadın evladı olarak gazilere şükranlarını sundu.

“FEDAKARLIKLARI ASLA UNUTULMAYACAK”

Göktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve vefat eden gazileri rahmetle anarak, hayatta olan gazilere sağlık ve huzur diledi. Vatan size minnettardır. Gaziler Günü'nüz kutlu olsun" ifadeleriyle konuşmasını sonlandıran Göktaş, etkinlik sonunda gazilere olan bağlılıklarını ve minnettarlıklarını bir kez daha dile getirdi. Onların fedakarlıklarının asla unutulmayacağı mesajını veren Bakan Göktaş, "Bizler, bu anlamlı günlerde gazilerimize olan bağlılığımızı ve minnettarlığımızı bir kez daha dile getiriyoruz. Onların fedakarlıkları asla unutulmayacak" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Bakmadan Geçme