Bakan Tunç: Ankara Adalet Sarayı'nın startı verilecek 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin yargı sisteminde bir dönüm noktasını işaret eden yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temelinin 19 Eylül Perşembe günü atılacağını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye'nin yargı sisteminde bir dönüm noktasını işaret eden yeni Ankara Adalet Sarayı'nın temelinin 19 Eylül Perşembe günü atılacağını duyurdu.

Bakan Tunç, modern tasarımı ve çevre dostu teknolojileri ile dikkat çeken yeni adalet sarayının, yargı hizmetlerinde kaliteyi ve erişilebilirliği artıracağını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZIN ADALETE ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRACAK”

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde inşa edilecek olan yeni Adalet Sarayı toplamda 745 bin 900 metrekare kapalı alanıyla dünyanın en büyük adalet sarayı olacak. Bakan Tunç, yüksek katlı bloklar yerine yatay mimariyle tasarlanan binanın, doğal havalandırma ve aydınlatmadan azami derecede faydalanacağını belirtti. Ayrıca, çatılarda yer alacak güneş panelleriyle yenilenebilir enerji kullanımı sağlanacak. Bakan Tunç, “Yenimahalle'de inşa edilecek adalet sarayımızla yargı hizmetlerimiz daha kaliteli ve etkin bir şekilde vatandaşlarımıza sunulmuş. Çatılarda tasarlanan güneş panelleri ile yenilenebilir enerjiyi kullanacak yeni adalet sarayımız yeşil bina olarak tasarlanmıştır. Bu büyük proje, yargı hizmetlerinin hem vatandaşlarımız hem de yargı mensuplarımız için daha hızlı ve etkin sunulmasını sağlayacak. Ankara Adalet Sarayı, sadece bir bina olmanın ötesinde, yargı hizmetlerinde kaliteyi ve erişilebilirliği artıracak, vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak bir merkez olacaktır. Modern teknoloji ve çevre dostu uygulamalarla donatılan bu yeni yapı, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Yatay mimari anlayışı ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanması, hem sürdürülebilirlik hedeflerimize katkı sağlayacak hem de vatandaşlarımıza ferah ve konforlu bir adalet hizmeti sunacaktır. Ankara Adalet Sarayı, modern yapısı ve çevre dostu teknolojileriyle ülkemizin yargı hizmetleri anlamında yeni bir dönemin kapısını açacaktır" dedi.

ADLİYE'DE YER ALAN BÖLÜMLER

Yeni Adalet Sarayı, mevcutta 6 ayrı binada yürütülen yargı hizmetlerini tek çatı altında toplama amacı taşıyor. Bakan Tunç, bu projenin Ankara'daki yargı hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getireceğini ifade etti. Adalet Sarayı'nın içeriğinde 1,382 hakim ve savcı odası, 588 duruşma salonu, 4,180 araç kapasiteli otopark ve 610 kişilik bir konferans salonu bulunacak.

İNŞAAT 3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Bakan Tunç, yeni Adalet Sarayı'nın, modern teknoloji ve çevre dostu uygulamalarla donatıldığını, sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunarak vatandaşlara ferah ve konforlu bir adalet hizmeti sunacağını belirtti. Temel atma töreninde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte bulunacak olan Tunç, inşaatın 3 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Bakmadan Geçme