Bakan Yerlikaya, denetlenen araç sayısını açıkladı 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin verileri paylaştı.

Bakan Yerlikaya'nın açıkladığı verilere göre, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, izinsiz olarak ışıklı veya sesli uyarı işareti (çakar) kullanan 259 sürücü, hız ihlali yapan 139 bin 98 sürücü, periyodik muayenesi yapılmamış 28 bin 470 araç, emniyet kemeri takmayan 34 bin 267 sürücü, sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 kişi ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 925 araç sahibi tespit edildi.

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

Bakan Yerlikaya, yayaların güvenliğine büyük önem vererek, yaya geçitlerindeki denetimlerin süreceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Yayaların güvenliği için sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul/yaya geçitleri ile kavşaklarda hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi büyük önem taşımaktadır. Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve yayalara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Trafikte Yaya Önceliği' konusunda okul/yaya geçitlerinde ve kavşaklarda hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetimlerimiz devam edecek.”

Bakmadan Geçme