Bakan Yerlikaya duyurdu: İki çeteye Kuyu-31 operasyonu

Manisa ve Yozgat'ta düzenlenen 'Kuyu-31' operasyonları kapsamında, Doğan Gezekli ve cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın liderliğindeki iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen baskınlarda 30 şüpheli yakalandı.

Manisa ve Yozgat'ta düzenlenen “Kuyu-31” operasyonları kapsamında, Doğan Gezekli ve cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın liderliğindeki iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen baskınlarda 30 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamalara göre, Manisa ve Yozgat merkezli olarak Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'da da gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, her iki örgütün üyeleri tespit edildi ve yakalama işlemleri başlatıldı. Operasyonlarda yakalanan 30 şüpheli hakkında, çeşitli suçlamalarla soruşturma açıldı. Bu suçlamalar arasında, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit yoluyla ele geçirme, esnafa ait iş yerlerini kurşunlama, silahlı tehdit ile zorla senet imzalatma, silah ticareti yapma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahla kasten yaralama, vergi usul kanununa muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit yer aldı.

ELE GEÇİRİLENLER

Operasyonlar sonucunda, 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici ve delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek ve senet de ele geçirildi.

Bakmadan Geçme