Bakanlığından roman vatandaşlara yönelik çalıştay

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Roman vatandaşların sosyo-ekonomik koşullarını iyileştirmek amacıyla 'Roman Çalıştayı' düzenliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Roman vatandaşların sosyo-ekonomik koşullarını iyileştirmek amacıyla "Roman Çalıştayı" düzenliyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çalıştayda Roman vatandaşların eğitim, istihdam, sağlık, barınma ve sosyal yardımlar gibi temel ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerinin tartışılacağını belirtti. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler, Roman toplumuna yönelik ortak stratejiler geliştirmek üzere bir araya gelecek. Bakan Göktaş, "Çalıştayda, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bir araya gelerek Roman toplumu için ortak çözüm stratejileri geliştirecek" dedi.

YERELLEŞME VE KATILIMCI POLİTİKALAR

Yeni Roman Strateji Belgesi çerçevesinde, yerelleşme vurgusu ile uygulanacak politikalar, Roman vatandaşların yaşadığı bölgelerdeki ihtiyaçları daha etkili bir şekilde karşılamayı hedefleyecek. Çalıştayda, yerel yönetimlerin de katkısıyla il düzeyinde projelerin planlanmasının ele alınacağını belirten Bakan Göktaş, "Bu çalıştayla yeni politika önerileri geliştirerek daha kapsayıcı adımlar atmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İL ÇALIŞMA GRUPLARI VE SOSYAL KONUT PROJELERİ

İl Çalışma Grupları, Roman vatandaşların yoğun yaşadığı 25 ilde faaliyet gösterecek ve yerel sorunlara çözüm odaklı yaklaşım geliştirecek. Ayrıca, daha önce tamamlanan 6 bin 603 sosyal konutun ardından yeni sosyal konut projeleri de çalıştayda değerlendirilecek.


Bakmadan Geçme