Bakırçay Üniversitesi Rektörü Berktaş tahliye kararına rağmen villayı boşaltmıyor, iddiası!

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Gediz Üniversitesi’nin kapatılmasının ardından devlet üniversitesi olarak kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi’nin rektörlüğüne...

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Gediz Üniversitesi'nin kapatılmasının ardından devlet üniversitesi olarak kurulan İzmir Bakırçay Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanan Berktaş, Menemen'de bulunan villayı 'rektörlük lojmanı' adı altında kiraladı. Ancak kira süresinin sona ermesine rağmen Berktaş'ın evi boşaltmaması üzerine villanın sahibi Bentürker, mahkemeye başvurdu.

Mahkeme, 24 Kasım 2022 tarihinde kararını vererek villanın sahibi Bentürker'i haklı bularak tahliye kararı verdi. Ancak, mahkeme kararına rağmen Rektör Mustafa Berktaş'ın evi terk etmediği belirtiliyor. Bentürker, yaşının ilerlediğini, yürüme problemleri yaşadığını ve beslediği hayvanları olduğunu ifade ederek evinin tahliye edilmesini talep etti.

Bentürker ayrıca, üniversite yetkililerinin kendisine tehditlerde bulunduğunu ve mahkeme kararına rağmen tahliye gerçekleşmediğini iddia etti. Haberde, benzer bir durumun Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un yerleşke içinde kendisi için inşa ettirdiği villa ile gündeme geldiği belirtiliyor.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme