​​​​​​​Bal değil sağlık deposu ancak herkesin ulaşma şansı yok!

Türkiye'nin en değerli ve doğal balları arasında gösterilen Bitlis karakovan balının hasadına büyük bir coşkuyla başlandı. İçerdiği zengin flora, balı adeta sağlık deposu haline getiriyor.

Yüzyıllardır geleneksel yöntemlerle üretilen bu özel bal, hem üreticiler hem de bölge halkı için büyük bir gelir kaynağı ve sağlık deposu olarak kabul ediliyor.

Tamamen Doğal ve Geleneksel Yöntemlerle Üretiliyor

Bitlis'in yüksek rakımlı yaylalarındaki zengin bitki örtüsünden beslenen arılar, katkısız ve ilaçsız ürettikleri balı toplarken, arıcılar da geleneksel yöntemlerle hasatlarını gerçekleştiriyor. Özellikle doğal şartlarda üretilmesi, Bitlis karakovan balını sağlığa katkılarıyla da ön plana çıkarıyor. Katkı maddesi içermeyen bu bal, hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle tüketicilerden yoğun ilgi görüyor.

Karakovan Balı Üreticileri Memnun

Bitlisli bal üreticisi Mehmet Beyhan, babasından miras aldığı arıcılık mesleğini yıllardır sürdürdüğünü belirterek, "Köyümüzde karakovan balı üretimi yapıyoruz. Dört yıl önce aldığım hibe desteğiyle bu işe başladım ve bu yıl hasada başladık. Geçen yıl verim düşüktü, ancak bu yıl daha bereketli bir sezon bekliyoruz" dedi.

Karakovan Balının Sağlığa Faydaları

Mehmet Beyhan, karakovan balının sağlığa olan faydalarına da vurgu yaparak, "Aromaları bin bir çiçekten toplanan bu doğal ballarımız, insan sağlığına büyük faydalar sağlıyor. Özellikle çocukların gelişimine katkıda bulunuyor. Ürünlerimizde şeker bulunmadığı için, şeker hastaları bile gönül rahatlığıyla tüketebilir" diye ekledi.

Bu yılki hasatla birlikte, Bitlis karakovan balı hem yerel hem de ulusal pazarda yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme