Balçova Belediyesi'nden kadınlara destek

Balçova Belediyesi tarafından hizmete sunulan Kadın Danışma Merkezi, ilçede yaşayan kadınlara sosyal, psikolojik ve hukuki destek sağlıyor.

Belediye binasının 7. katında faaliyet gösteren merkeze, Balçovalı kadınlar hem telefonla hem de şahsen başvuruda bulunabiliyor.

Kadınların toplumda daha güçlü bir şekilde yer alması için çalıştıklarını belirten Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Kadınlarımızın yaşadığı sorunları yakından izliyor ve bu doğrultuda çözümler üretiyoruz. Şiddet mağduru kadınlara özel olarak sosyal, psikolojik ve hukuki destek sunan bir merkezimiz var. Bu çalışmalarımızı geliştirerek sürdürmeye kararlıyız. Balçova'da hiç kimsenin kendisini yalnız hissetmesini istemiyoruz,” dedi.

Uzman Psikolog Tuba Polat ise merkeze hafta içi 455 20 00 numaralı telefonla ulaşılabileceğini ya da belediye binasına gelerek destek alınabileceğini belirtti. Polat, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, “Kadınlarımız çekinmeden bizi arayarak yardım ve destek talebinde bulunabilirler,” diye konuştu.

Bakmadan Geçme