Balçova'da ileri yaş bireyler için söyleşi yapıldı 

Balçova Belediyesi bünyesindeki Olgun Gençlik Merkezi, yeni eğitim dönemini 'Aktif ve Sağlıklı Yaş Alma' konulu bir söyleşi ile başlattı.

Yeşilçam'ın duayenlerinden Salih Güney, SEV Vakfı'ndan Prof. Dr. Sümer Deniz ve Ege Geriatri Derneği'nden Doç. Dr. Zeynep Altın'ın katıldığı etkinlikte, moderatörlüğü sinema ve tiyatro oyuncusu Yüksel Ünal üstlendi.

Söyleşi öncesinde konuşan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, ileri yaş bireylerle gurur duyduklarını ifade ederek, “Başımızın tacısınız” dedi. Sağlıklı yaş alma konusundaki çalışmalara değinen Yiğit, yurtdışında yaşlılık döneminin altın çağ olarak görüldüğünü, Türkiye'de ise durumun tam tersi olduğunu belirtti. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden yaşlıların iyi beslenme konusunda sorun yaşadığını vurgulayan Yiğit, Olgun Gençlik Merkezi'nde fiziksel ve mental gelişimi destekleyen aktiviteler düzenleyeceklerini belirtti.

Söyleşide konuşan Salih Güney, insanın yapacak aktivitesi kalmadığında yaşlandığını dile getirirken, sağlıklı beslenme ve sporun önemine vurgu yaptı. Doç. Dr. Zeynep Altın ise Türkiye'deki emeklilerin derin yoksulluk içinde yaşadığını belirterek, yaşlıların daha iyi beslenmeleri için tahıllı gıdalar, sebze ve meyve tüketmelerini önerdi. Altın, yaşlıların kendi örgütlenmeleri gerektiğini, bu sayede toplumsal refah için mücadele edebileceklerini ifade etti.

Prof. Dr. Sümer Deniz, yaşlanmanın bireylerin içsel hisleriyle alakalı olduğunu, insanların umut ve yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri gerektiğini söyledi. Söyleşi, ileri yaş bireylerin sağlıklı ve aktif yaşama dair önemli bilgiler edinmelerine olanak tanıdı.

Bakmadan Geçme