Balıkçılara boya ve macun desteği

1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, küçük ölçekli...

TAKİP ET

1 Eylül'de başlayacak balık avı sezonu öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, küçük ölçekli üreticilerin denize inmeden önceki bakım masraflarını karşılayabilmek için boya ve macun desteği verdi. Su ürünleri kooperatifleri aracılığıyla ulaştırılan destekler için Dikili'deki Çandarlı Balıkçı Barınağı'nda tören düzenlendi. Törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, balıkçılara boya ve macunlarını dağıttı.

'DERTLERE DERMAN'

Başkan Vekili Mustafa Özuslu, 'Küçük ölçekli balıkçılarımıza bir nebze katkıda bulunmak, dertlerine derman olabilmek için desteklerimizi sürdüreceğiz. Siz üretmezseniz bu memlekette müreffeh bir hayat mümkün olamaz. Üretmeyen bir Türkiye yaşayamaz' dedi.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ise 'Bu destekler bu zamanlarda çok değerli. Yanlış politikalar nedeniyle Türkiye belki de en büyük krizi yaşıyor. Balıkçılarımız, çiftçilerimiz mutsuz. Tüm zor zamanlara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi desteklerinden vazgeçmiyor' ifadelerini kullandı.

34 KOOPERATİF 

İzmir'in ovalarında olduğu kadar denizlerinde de küçük üreticiyi kalkındırmak için çalıştıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, 'Üretimin devamlılığı esasına bağlı olarak Başka bir Tarım Mümkün vizyonumuz doğrultusunda şu ana kadar tekne bakım destekleri kapsamında 34 kooperatif ve 690 üreticiye ulaştık. Kooperatiflere üye olan ve 12 metrenin altında teknesi olan küçük üreticilerimize desteklerimiz devam ediyor. Toplumun her kesiminin alım gücünün düştüğünü biliyoruz. Alım gücü düşen üreticileri destekleme noktasında üretimin yapıldığı andan, tüketimin yapıldığı ana kadar tüm süreçte ihtiyaçları olan her neyse yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu destekler sadece tekne bakım malzemeleri değil, aynı zamanda yaprak buz makinesi, balık ağı ve eğitimler konusunda desteklerimiz devam ediyor' diye konuştu.

BUZUN DEĞERİ

Şevket Meriç, artan girdi maliyetleri karşısında üreticilerin artık bu maliyetleri karşılayamadıklarını belirterek 'Yaprak buz makinesi de yine küçük ölçekli üreticilerin en büyük girdi maliyetlerinden bir tanesi. Makineyi kendilerine hibe ederek balıkçıları buz maliyetinden kurtarmış olduk. Çok küçük bir buz çuvalının 50 TL'ye satıldığı bugünlerde tuttuğu balığı, satacağı mekana kadar getirecek imkanı bu sayede buluyorlar' dedi.

YÜKSEK MALİYETLER

Yenişakran Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Burhan Güneş, balıkçılar için çok güzel bir proje olduğunu belirterek 'Teknelerde artık bakım masrafları yüksek. Tekne büyüklüğüne göre 5 binle 15 bin arası masraflar değişiyor. Boya, macun ve ağ destekleri maliyetleri azaltmış olacak' dedi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme