BAMYA TARLASINDA HASADI HIRSIZLAR YAPTI

Torbalı çiftçisi, tarla hırsızları yüzünden perişan oluyor. Yüksek maliyetler ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle darbe üstüne...

Torbalı çiftçisi, tarla hırsızları yüzünden perişan oluyor. Yüksek maliyetler ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle darbe üstüne darbe yiyen çiftçiler, bir darbe de tarla hırsızlarından yiyor. Çiftçilerden önce tarlalara giren hırsızlar, bin bir emekle üretilen tarım ürünlerini çalıyor.

Torbalı'nın değerli tarım ürünleri arasında yer alan bamya da hırsızlardan nasibini aldı. Bamyanın toptan fiyatı 25 liranın üzerine çıkınca bir çok bamya tarlası da hırsızların hedefi oldu. Ertesi gün olgunlaşması için bırakılan bamyaların hırsızlar tarafından toplandığını belirten Bozköy'den bamya üreticisi Ahmet Yılmaz, sabahın erken saatlerinde tarlaya gelerek beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Yılmaz, yaptığı açıklamada 'Bu yıl bamya bizi memnun etti ama hırsızlardan bıktık. Sabahın erken saatlerinde ya da geceden gelerek olgunlaşmaya bıraktığımız ürünleri çaldılar. Benim başıma bu yıl 2 defa geldi. Ben de önlem için gün ağarmadan tarlaya gelerek nöbet tutmaya başladım' ifadelerini kullandı.
Hasan Demir

(Arşiv fotoğraf)

Bakmadan Geçme