Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Erkılınç’tan trafik bilgileri açıklaması

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Genel Müdürlük ve Şube Müdürlüklerinde...

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, Genel Müdürlük ve Şube Müdürlüklerinde çalışan personel ile bayramlaşma gerçekleştirdi.

Personellerin çevrimiçi ortamda katıldığı bayramlaşma programında Genel Müdür Erkılınç, kurumun yoğun bir çalışma dönemini geride bıraktığını dile getirerek, internet haber sitelerinin mevzuat düzenlemeleriyle birlikte 1 Nisan 2023 tarihi itibariyle resmi ilan yayımlamaya başladığını hatırlattı. Söz konusu yeni döneme geçişin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesine katkı veren tüm personele teşekkür etti.

'TRAFİK BİLGİLERİNİ PAYLAŞACAĞIZ'

Resmi ilan yayımlayan 400'ün üzerinde internet haber sitesi olduğunu ifade eden Erkılınç, 'Kendimize ait ölçüm sisteminin testlerini 50'den fazla site üzerinde gerçekleştiriyoruz. Temmuz ayı itibarıyla tüm sitelerimizi ölçmeye ve değerlendirmeye başlayacağız. Ağustos ayında tarafımızca ölçülen, Kurumun geçerli saydığı trafik bilgilerini internet sitelerimiz ile paylaşmayı planlıyoruz' dedi.

Aynı zamanda Erkılınç, kurum personelinin 'sahte trafik akışına kesinlikle müsaade edilmeyeceğinin' basın kuruluşlarına anlatması gerektiğinin altını çizdi.

'ZİYARETÇİSİ OLMAYAN, HABER ÜRETMEYEN İNTERNET SİTELERİ İSTEMİYORUZ'

Eylül ayı öncesinde sahadan tüm veriler elde edildiğinde ülkedeki basın kuruluşlarının genel bir fotoğrafının çekilmiş olacağını dile getiren Erkılınç, 'Basılmayan, satılmayan ve okunmayan gazete kalmasın diye yoğun uğraş verdiğimiz bir dönemde, ziyaretçisi olmayan, haber üretmeyen, nitelik sorunu yaşayan internet haber siteleri gün yüzüne çıksın istemiyoruz. Resmi ilan yayımını sonsuza kadar verilmiş, atadan miras kalmış bir hak gibi görenler var. Benzer sıkıntıların dijital mecrada da yaşanması, sorunlarımızın katlanmasına ve resmi ilanların yayın mecrasına ilişkin tartışmaların yeniden başlamasına neden olacaktır' diye konuştu.

SAHA DENETİMİNE ÇIKACAKLAR

Resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinden yayımına ilişkin kuralları düzenleyen mevzuat hakkında da açıklamalarda bulunan Erkılınç, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin günümüz koşulları ve saha gerçekleri ile uymayan yönlerinin ortaya çıkması halinde gerekli değişikliklerin yapılacağını belirtti.

Ayrıca Erkılınç, Eylül ayında yapılması planlanan Genel Kurul'da ve sonrasında İstanbul'da gerçekleştirecek Şube Müdürleri Toplantısı'nda konunun detaylı şekilde ele alınacağını, Kontrol Müdürlüğü'nde görevli personelin kısa bir süre sonra sahada denetime çıkacağını, bu denetimlerin öncekilerden çok daha yoğun ve titiz bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti.

'REKLAM YAYIN BEDELLERİ RESMİ İLAN TARİFESİ ALTINDA OLAMAZ'

İnternet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam ekosistemine dahil olmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen ve Kurumu ciddi anlamda zarara uğratan resmi reklam bedellerine de değinen Erkılınç, 'İnternet haber siteleri, günümüz ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayacak ücretlerle kamu reklamı yayımlayamaz. Süreli yayınlardan her yıl resmi yazı ile özel reklam tarifelerini almamız gerekiyor. Burada bildirilen reklam yayın bedelleri Resmi İlan Fiyat Tarifesi'nin altında olamaz. Reklam yayımından önce veya sonra sisteme yüklenen ordinolarda bu detayı sıkı sıkıya takip etmemiz gerekiyor. Tam sayfa resmi ilanın 30 bin liranın üstünde olduğu bir yerde kimse bu rakamların beşte biri fiyatına renkli reklam alamaz, sayfasına veya haber sitesinin açılışına koyamaz' şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme