Başkan Aşkar'dan gazetecilere mesaj

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle...

TAKİP ET

Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Medyanın toplum üzerindeki etkilerinden söz eden Aşkar, 'Habere erişim kolaylığı sağladığı gibi toplumda bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere yol açabilecek olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir' dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan Demokratik Sol Parti (DSP) Muğla İl Başkanı Michael James Aşkar, ' Medyanın toplum üzerindeki etkileri dikkate alındığında; Herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, kamuoyunu doğru, tarafsız ve etik ilkelere uygun olarak bilgilendirme görevini yerine getirebilen medyanın varlığı, çağdaş, demokratik ve şeffaf toplumların olmazsa olmazlarındandır.

OLUMSUZLAR GETİRDİ

Medya ve basın mensupları, kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirmesi için habere ulaşmada, bilgi ve belgeye erişimde doğrudan haber kaynağı ile veya ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ile irtibata geçmekteydiler. Ancak, günümüzde dijital habercilikte yaşanan hızlı gelişim ve dönüşümle beraber, başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgi, belge ve habere erişim de hem hızlanmış hem de kolaylaşmıştır. Bu gelişmeler, habere erişim kolaylığı sağladığı gibi toplumda bilgi kirliliğine ve algı amaçlı yanlış yönlendirmelere yol açabilecek olumsuzlukları da beraberinde getirmiştir. Gazetecilerimiz, ajanslarımız ve yerel medyamızın, Ülkemizin geçtiği süreçleri, pandemi ve afetler nedeniyle yaşadığı sıkıntıları da göz ardı etmeden, sağlıklı değerlendirilmeler yaparak, sorumlu habercilik anlayışı içerisinde, toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak, kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme